LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akcija Marijinih obroka

Novi humanitarni izazov: Daruju se kilometri za pomoć gladnoj djeci, uključili se poznati sportaši

– Gdje god se nalazili, svojim prijeđenim kilometrima možete doprinijeti osiguravanju obroka za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta. – poručuju iz organizacije Marijini obroci.

– Gdje god se nalazili, svojim prijeđenim kilometrima možete doprinijeti osiguravanju obroka za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta. – poručuju iz organizacije Marijini obroci.

Organizacija Marijini obroci pokrenula je novi humanitarni izazov pod nazivom Daruj kilometre za Marijine obroke. Riječ je o virtualnom izazovu kojem se svi zainteresirani mogu pridružiti tako što će odrediti broj kilometara koje će do kraja mjeseca istrčati, prehodati u laganoj šetnji ili planinarenju, proći na biciklu ili rolama, odveslati, isplivati te uplatiti preporučenu donaciju od 5 kuna po kilometru.

– Volite li izazove i pomicanje vlastitih granica? Želite li nekome promijeniti život? Pridružite se poznatim hrvatskim sportašima i do kraja svibnja darujte kilometre za Marijine obroke. – poručuju iz organizacije.

Prijave su otvorene od 10. svibnja na poveznici, a izazov je potrebno ispuniti do 31. svibnja.

– Izazov se može odraditi u nekoliko etapa. Ako je, primjerice, želja otrčati 10 km, trčati se može pet dana po 2 kilometra. – pojašnjavaju organizatori.

Napominju da svaki prijavljeni natjecatelj koji prihvati izazov te uplati i najmanju donaciju dobiva startni broj te tako sudjeluje u nagradnoj igri.

– Gdje god se nalazili, svojim prijeđenim kilometrima možete doprinijeti osiguravanju obroka za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta. Pridružite se nogometašima Dinama, košarkašima Cibone, bivšem Vatrenom Danijelu Subašiću, mnogim sportašima juniorima i jurite zajedno prema najhumanijem cilju. – poručuju.

Marijini obroci, podsjetimo, humanitarna su organizacija koja u Hrvatskoj djeluje više od deset godina, a u školama diljem svijeta hrani više od 1,8 milijuna gladne djece. Zahvaljujući njihovim volonterima i lokalnom uzgoju žitarica prosječno je dovoljno samo 132 kune da se jedno dijete prehrani tijekom cijele školske godine. Proteklih 6 godina tradicionalno su u svibnju širom Hrvatske organizirali humanitarne utrke, a ove su godine zbog epidemiološke situacije predstavili izazov Daruj kilometre za Marijine obroke.
FOTO: MARIJINI OBROCI