LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Spektakli u Manchesteru i Madridu

Nogometne legende u humanitarnoj akciji

Važno je napomenuti kako su za Bayernove legende igrali izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, kao i njegov brat Robert također.

Važno je napomenuti kako su za Bayernove legende igrali izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, kao i njegov brat Robert također.

Legende Manchester Uniteda i Bayern Munchena odigrale su na Old Traffordu humanitarnu utakmicu za Manchester United Foundation. Crveni vragovi svladali su goste rezultatom 4:2, a golove za domaćine su postigli Louis Saha, Dwight Yorke, Andrew Cole i Jesper Blomqvist, dok su za penzionere iz Munchena mrežu tresli Alexander Zickler i Michael Tarnat.

Ovo je bila druga humanitarna utakmica između ovih dviju momčadi, prošle su se godine u kolovozu susreli na Allianz Areni. Rezultat je tada bio 3:3, a A. Cole je također tresao mrežu i to dva puta, dok se Scholes isto upisao u listu strijelaca. Paulo Sergio, Elber i Zickler su pogađali za domaćine.

Gledatelji na Kazalištu snova, kojih je bilo preko 50.000, mogli su u prvom poluvremenu vidjeti čak pet pogodaka. Za vodstvo domaćina pogodio je Saha već u 9. minuti nakon što je Butt odbio nabačaj koji je uputio Dwight Yorke. Francuz je naišao na odbijenu loptu te je traljavim udarcem matirao suparničkog vratara. Nažalost, Saha je morao zbog ozljede napustiti igru par minuta kasnije. Nevjerojatnu pogrešku je u 16. minuti napravio Scholes kada je loptu koju je pokušao poslati van der Saaru presjekao Zickler koji je iskusno zaobišao Nizozemca i rutinski zabio za izjednačenje.

Zatišje je trajalo 20-ak minuta, nakon kojeg su postignuta tri pogotka u razmaku od samo šest minuta. Ponovno je United u svojem stilu preko desnog krila, ovoga puta Fortunea, uputio sjajan ubačaj u gostujući 16-erac. Činilo se kako će Ji-Sung Park sigurno matirati Butta, no to nije bio slučaj pošto je sjajno obranio njegov udarac, ali sreća se Nijemcu nije osmjehnula jer je na odbijenu loptu naišao spremni Yorke i zakucao za 2:1 u 39. minuti. Već je tri minute poslije, van der Saar morao vaditi loptu iz svoje mreže kada je Tarnat izvrsno sa nekih 17 metara, kroz živi zid, pogodio za ponovno izjednačenje. United je bio odlučan u tome da poluvrijeme završi u vodstvu te je A. Cole u 45. minuti laganim udarcem svladalo Butta.

Drugo poluvrijeme su obilježile mnoge zamjene i laganiji tempo, a jedini pogodak je bilo dijelo Blomqvista koji je u 83. minuti sjajno pospremio loptu u mrežu nakon odličnog proboja Karela Poborskog.

Važno je napomenuti kako su za Bayernove legende igrali izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, kao i njegov brat Robert također. Odigrali su prvo poluvrijeme nakon kojeg su ih zamijenili Markus Schupp i Marcel Witeczek.

Cijele postave

Manchester United: Van der Sar (van der Gouw 61); P.Neville (Martin 77), Johnsen (Dublin 40), Stam, Irwin (Silvestre 40); Fortune (Blackmore 77), Park (Poborsky 46), Scholes (Thornley 77); Yorke (Beardsmore 77), Saha (Blomqvist 17), Cole (Ritchie 67)

Bayern Munchen: Butt; Jorginho (Sternkopf 69), van Buyten, R.Kovac (Witeczek 46), Pflugler (Kreuzer); van Bommel (Gaudino 46), Breitner (Tarnat 20, Rummenigge 61), N.Kovac (Schupp 46, Breitner 78), Paulo Sergio; Zickler, Makaay (Zimmermann 69). Sub not used: Junghans.

Realove legende bolje od Liverpoolovih

Madrid vs. Liverpool
 
FOTO: Goal.com
 
 

Nakon što su svoj susret na Old Traffordu odigrali legende Uniteda i Bayern Munchena, red je bio na legende Real Madrida i Liverpoola da isto naprave na Santiago Bernabeu. Susret se odigrao u humanitarne svrhe također, a prikupljala su se sredstva za španjolski Crveni križ.

"Redsi" su unatoč 2:0 vodstvu uspjeli na kraju izgubiti rezultatom 4:2. Za goste s Anfielda golove su postigli Harry Kewell i Michael Owen, dok su mrežu za Madriđane tresli dva puta Roberto Carlos sa bijele točke, te Jose Amavisca i Ivan Perez.

Na tribinama Bernabeua se skupilo više od 60.000 ljudi, a prvi su pogodak mogli vidjeti već u 18. minuti kada je Kewell na drugoj stativi na ubačaj Jason McAteera sjajno glavom matirao domaćeg vratara Francisca Buya. Već nakon tri minute, legende Liverpoola su udvostručili vodstvo preko Owena na sličan način. Ulogu asistenta je ponovno preuzeo McAteer, a Englez je također glavom pogodio za 2:0.

Krajem prvog poluvremena domaći navijači su napokon mogli vidjeti i pogodak kraljevskog kluba. Carragher je rukom blokirao udarac glavom Zidanea i sudac utakmice nije imao druge opcije nego dosuditi jedanesterac. Roberto Carlos prodornim udarcem nije ostavio puno šansi Dudeku na vratima gostiju u 42. minuti. Prije početka drugog poluvremena izvedene su mnoge izmjene, ali isti akteri su nastupili na scenu u 50. minuti kada je Carragher ponovno kažnjen za igranje rukom u kaznenom prostoru, a Carlos je ponovno na sličan način zabio pogodak s bijele točke.

Real Madrid je napokon došao u vodstvo u 68. minuti kada je sjajnim solo prodorom Amavisca zabio pogodak u prvi kut Sanderu Westerveldu. Konačan rezultat je u 83. minuti postavio Perez unatoč tome što su snimke pokazale kako je 39-godišnjak očito bio u zaleđu. 

Cijele postave

Real Madrid: Buyo, Salgado, Carlos, Sanchis, Zidane, Morientes, Seedorf, Karembeu, Sanz, Solari, Makelele.
Zamjene: Contreras, Rojas, Garcia Cortes, Pavon, Sabido, Congo, Butragueno, Perez, Velasco, Amavisca.

Liverpool: Dudek; McAteer, Carragher, Kvarme, Harkness; Garcia, McManaman, Berger; Fowler; Owen, Kewell.
Zamjene: Westerveld, Jones, Thompson, Xavier, Smicer, Diao, Henchoz, Rush, Partridge. 

FOTO: GOAL.COM