LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija Odbora za sigurnost Europskih sveučilišnih Igara

Natjecatelji se u Hrvatskoj mogu osjećati sigurno

Sigurnosne pripreme za Europske sveučilišne igre započele su još u listopadu prošle godine. Natjecatelji i organizatori nemaju razloga za brigu.

Sigurnosne pripreme za Europske sveučilišne igre započele su još u listopadu prošle godine. Natjecatelji i organizatori nemaju razloga za brigu.

Hrvatska je bila i ostat će sigurna država poručio je Mirko Bilandžić, predsjednik Odbora za sigurnost Europskih sveučilišnih igara Zagreb Rijeka 2016. na konferenciji za medije koja je održana u operativnom sjedištu ESI 2016., na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Konferenciji su, uz Mirka Bilandžića, nazočili general Mate Laušić, Joško Morić te Tonči Prodan iz Odbora.

Joško Morić napomenuo je kako su sigurnosne pripreme za ESI 2016. počele prije samog natjecanja, i to u listopadu prošle godine Mirko Bilandžić istaknuo je veliku ulogu Ministarstva unutrašnjih poslova u pripremama te im se zahvalio na odličnoj i bezuvjetnoj suradnji. Također su se zahvalili svim zaštitarskim tvrtkama koje su se javile na natječaj, kao i volonterima zaštitarima koji će pomagati u osiguranju sportaša. Složno su poručili kako se sportaši, i oni koji sudjeluju u organizaciji natjecanja, mogu osjećati sigurno.

Predstavnici Odbora za sigurnost ESI 2016. također su iskoristili priliku i još jednom podsjetili građane kako se na ceremoniju otvaranja može doći jedino uz pozivnicu, ulaznicu ili akreditaciju. Pozivaju građane da na vrijeme osiguraju svoje mjesto za 13. srpnja i ceremoniju otvaranja na stadionu Mladost u Zagrebu.

FOTO: ESI