LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najbolji od najboljih u Łódźu

Naši najbolji studenti sportaši pripremaju se za Europske sveučilišne igre!

Tijekom dva tjedna više od 6000 sportaša natjecat će se u 20 disciplina na 15 borilišta na Europskim sveučilišnim igrama.

Tijekom dva tjedna više od 6000 sportaša natjecat će se u 20 disciplina na 15 borilišta na Europskim sveučilišnim igrama.

Europske sveučilišne igre u Łódźu, najveći ovogodišnji sportski događaj u Europi i najveći multi-sportski događaj iz područja studentskog spora u posljednje tri godine, održavaju se od 17. do 30. srpnja, a hrvatska sveučilišta i veleučilišta putuju s velikim brojnim natjecateljima i kvalitetnom delegacijom. 

Kako piše Unisport, tijekom dva tjedna više od 6000 sportaša natjecat će se u 20 disciplina na 15 borilišta na Europskim sveučilišnim igrama - badminton, košarka, košarka 3x3, kanu, odbojka na pijesku, rukomet na pijesku, šah, nogomet, futsal, rukomet, judo, karate, kickboxing, plivanje, stolni tenis i para stolni tenis, taekwodno, tenis, odbojka, sjedeća odbojka i vaterpolo. Od toga, Hrvatska će imati predstavnike u 15 sportova, a dolaze sa 7 visokoškolskih ustanova. 

Tako će Sveučilište u Zagrebu imati sportaše u badmintonu, košarci (m), košarci 3x3 (ž), rukometu na pijesku (m i ž), odbojci na pijesku (m i ž), futsalu (m i ž), rukometu (ž), plivanju, vaterpolu (m), odbojci (ž), stolnom tenisu (ž) te sva četiri combat sporta (judo, karate, taekwodno, kickboxing).

Naši sportaši, doznajemo, zadovoljni su pripremama te će pokušati osvojiti medalju. 
– Očekujem kvalitetno i na vrhunskom nivou organizirano natjecanje, te se nadam da su se i ostale ekipe uspjele okupiti i pripremiti kako bi mogli pružiti dobre utakmice. Mi smo zadovoljni svojim pripremama za ovo prvenstvo, treniramo maksimalno koliko možemo u skladu s obavezama. U Poljsku se dolazimo natjecati te pokušati osvojiti medalju. – ističe košarkaš Sveučilišta u Zagrebu, Andrej Penić. 
Ženska futsal ekipa Sveučilišta u Zagrebu na prvenstvu u Bragi 2019. godine osvojila je četvrto mjesto, a sada se raduju međunarodnoj konkurenciji. 
– Zbog ovogodišnjih europskih sveučilišnih igara posebno smo uzbuđene upravo zbog činjenice da smo na takav događaj čekale 3 godine, od futsal prvenstva u Bragi 2019. godine, gdje smo osvojile 4. mjesto. Budući da smo posljednjih 9 godina zaredom državne prvakinje, svaka prilika za igranjem futsala na višoj razini, van hrvatskih okvira, nas posebno raduje i motivira; i zato na ovom prvenstvu želimo pokazati ono za što smo trenirali. Smatram da smo pripreme dobro odradili i jedva čekamo početak ovih igara! – govori nam futsalerka Marija Žagar. 
Osim Sveučilišta u Zagrebu, studenti Sveučilišta u Splitu natjecat će se u nogometu (m), rukometu (m), košarci 3x3 (ž) te judu (m i ž). Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku pratiti ćemo u odbojci (m), Veleučilište Lavoslava Ružička u Vukovaru u odbojci na pijeksu i 3x3 košarci, Sveučilište u Zadru u plivanju, Sveučlište Sjever u odbojci na pijesku (m i ž), košarci 3x3 (m), karateu (ž) i tenisu (m), a studente Sveučilišta u Dubrovniku na 3x3 terenima.