LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Sjever

Nagrađivana studentica s Europskog prvenstva donijela srebro i broncu

Izuzetan uspjeh vrhunske studentice i sportašice, ostat će zapamćen na Sveučilištu.

Izuzetan uspjeh vrhunske studentice i sportašice, ostat će zapamćen na Sveučilištu.

Europsko prvenstvo u disciplini poljskog streličarstva, održano u talijanskom gradu Cesna, događaj je koji će zauvijek ostati urezan u sjećanje Amande Mlinarić, stručne prvostupnice prehrambene tehnologije, ujedno i dobitnice rektorove nagrade Sveučilišta Sjever.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je 226 streličara iz 26 europski zemalja koji su se natjecali u tri vrste luka, dvije kategorije, juniorskoj i seniorskoj, te pojedinačno i u ekipama. Amanda se može pohvaliti izuzetnim sportskim uspjehom – osvojila je brončanu medalju u seniorskom pojedinačnom natjecanju. 
 

„U polufinalu je izgubila meč od Irene Franchini iz Italije, te je u dvoboju za treće mjesto uspjela pobijediti streličarku, također iz Italije, dosadašnju europsku prvakinju, Saru Ret.“ – stoji u objavi Sveučilišta Sjever.


Osim brončane medalje, Amanda je osvojila srebrnu medalju u mješovitoj ekipi u paru s Domagojem Budenom iz SK Agram Zagreb. Ova uspješna studentica i sportašica neće stati ovdje, već će nastaviti s diplomskim studijem, ali i nizanjem sportskih rezultata.
 

„Na ovom zapaženom uspjehu Amandi je čestitao i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković na prijemu u palači Patačić te ujedno uputio čestitke i na rektorovoj nagradi Sveučilišta Sjever.“ – stoji u objavi Sveučilišta.

FOTO: GRAD VARAŽDIN