LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U Domu sportova pali i Kazahtanci

Medveščak nastavio s pobjedama

Hokejaši Medveščaka su drugu utakmicu zaredom došli do sva tri boda u KHL-u. Nakon što su u četvrtak poslije 60 minuta svladali Jugru, Medvjedi su dva dana kasnije nadjačali i Baris iz Astane.

Hokejaši Medveščaka su drugu utakmicu zaredom došli do sva tri boda u KHL-u. Nakon što su u četvrtak poslije 60 minuta svladali Jugru, Medvjedi su dva dana kasnije nadjačali i Baris iz Astane.

Nastavljajući pozitivni niz, Medveščak je u subotu u Ledenoj dvorani Doma sportova slavio s 3:2 protiv Barisa iz Astane, vodeće momčadi Istočne konferencije KHL-a. Medvjedi su savladali Snježne leoparde golovima Fostera, Walkera i Vescea te sad imaju seriju od tri pobjede.

U prvih pet minuta Medvjedi su stisnuli Snježne leoparde u njihovu trećinu, ali bez ozbiljnije prijetnje za Arija Ahonena. U petoj minuti Kane radi prekršaj i Medvjedi su prvi put bili suočeni s najboljim power-playem lige koji je kazahstanskoj momčadi nakon prvih osam utakmica bio na visokih 38,2 %. Uz visoki pritisak i dobro kretanje po ledu Baris nije imao nijedan opasan udarac prema Barryju Brustu.

U osmoj se minuti Cheechoo izborio za jedan pak na vrhu bulija i uputio udarac u bliži kut, ali Ahonen je brzo reagirao i nije ostavio mjesta za pak. Odmah u idućem napadu Grebenščikov završava na klupi za kažnjene igrače, a nakon minutu i pol power-playa, Foster s plave linije para mrežu za prvi gol utakmice. Asistencije su upisali Montador i Thomas.

Baris je u utakmicu protiv zagrebačke momčadi ušao s drugim najgorim penalty killingom lige s niskih 73 % i Medvjedi, čije specijalne ekipe rade sve bolji posao iz utakmice u utakmicu zasigurno su dio taktike za ovu utakmicu gradili na tome. Medvjedi su podigli atmosferu u posljednje tri minute prve trećine s nekoliko opasnih udaraca, ali većina njih prohujala je iznad gola gostiju.

U 22. minuti Baris je imao odličnu priliku, preciznim dodavanjem Zhailauov je izbio sam pred Brusta, ali zagrebački je broj 33 zaključao svoja vrata. U 24. minuti – 2:0! Luke Walker – koji je večeras bio posebno motiviran budući da ga je s tribina bodrio otac – odlično je zaobišao Ahonena i backhandom smjestio pak iza njega. Niti minutu kasnije, Blohin vraća Baris na samo jedan pogodak zaostatka.

U 36. minuti suci su dignuli ruku zbog udarca koljenom Rahmanova, Brust je otklizao van kako bi ušao šesti igrač, Medvjedi su punu minutu pleli mrežu oko protivničkog gola, ali bez onog najbitnijeg – pogotka. Rahmanov se nije niti vratio, a već se na klupi za kažnjene našao i drugi Snježni leopard, Litvinenko, a zatim i Blohin, tako da su Medvjedi posljednju trećinu počeli s minutom i pol igrača više.

I počeli su je vrlo opasno, prvo je cijela dvorana skočila na noge jer se učinilo da je pak prošao crtu za 3:1, ali suci nisu tako mislili. Ryan Vesce je gotovo odmah nakon toga na dodavanje Murleya zabio novu erupciju oduševljenja među navijačima. Kazahtanska momčad tu se nije mislila predati, u 44. minuti Grebenščikov je smanjio na 3:2.

U narednim minutama prilike su se redale s obje strane, ističe se prilika Willsiea koji je osvojio pak u napadačkoj trećini i uputio opasan udarac prema lijevim rašljama, ali promjene rezultata nije bilo. U posljednjih 10 minuta utakmice, Baris je imao jalovu kontrolu posjeda paka, dok su Medvjedi prijetili iz kontri, a u posljednjoj minuti Selin je povukao golmana tako da je Baris igrao sa šestoricom.

Nošeni fenomenalnom atmosferom u Ledenoj Medvjedi nisu dopustili kazahstanskoj momčadi da odvede utakmicu u produžetke i tako su s osmijehom napustili led s nova tri boda na kontu.

FOTO: ANĐELKO KECMAN/STUDENTSKI.HR