LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Univerzijada u Koreji

Iva Radoš osvojila srebro za Hrvatsku

Hrvatska taekwondašica Iva Radoš je u korejskom gradu Gwangjuu osvojila drugo mjesto u kategoriji do 73 kilograma.

Hrvatska taekwondašica Iva Radoš je u korejskom gradu Gwangjuu osvojila drugo mjesto u kategoriji do 73 kilograma.

Devetnaestogodišnja Iva Radoš je na Univerzijadi u korejskom gradu Gwangjuu osvojila srebrnu medalju za Hrvatsku. Time se pridružila Andreji Bekić, koja je srebro osvojila u kategoriji do 57 kilograma, i Luciji Zaninović, koja je do srebra došla u kategoriji do 49 kilograma.

Radoš je turnir otvorila pobjedom 6:3 nad Jade Ashleigh Slavin, predstavnicom Velike Britanije. U četvrtfinalu svladala je Makedonku Petru Matijashevikj rezultatom 5:3. Turkinju Furkan Asenu Aydin Iva je u polufinalu nadmoćno svladala rezultatom 9:2. U finalu ju je dočekala Kineskinja Zheng Shuyin. Bila je to repriza polufinalne borbe svjetskog prvenstva prije dva mjeseca u kojoj je Kineskinja opet slavila rezultatom 4:0.

Ana Zaninović je, zbog ozljede koljena, svoju borbu protiv Indonežanke Mariske Halinda morala predati. Po povratku u Hrvatsku morat će na terapije kako bi završila sezonu i uspjela izboriti svoju vizu za Olimpijske igre u Riju.

U muškoj kategoriji do 73 kilograma nastupio je Deni Andrun Razić. U prvoj borbi slavio je s 11:5 nad predstavnikom Malezije. U šesnaestini finala porazio ga je Moldavac Andrei Rotaru, i to rezultatom 12:11.

Borbe ekipnog dijela natjecanja na rasporedu su u ponedjeljak.

FOTO: UNISPORT.HR