LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravlje i sport

Fitness vodič za studente: Kako vježbati u studentskoj sobi?

Različiti načini za poboljšanje tjelesne aktivnosti!

Različiti načini za poboljšanje tjelesne aktivnosti!

Studentski život uključuje puno obaveza i manjak vremena pa neki studenti jednostavno ne stignu vježbati u teretani ili ostalim fitness centrima. Međutim, poznato je da vježbanje pozitivno pridonosi našem fizičkom i mentalnom zdravlju te bi svatko trebao odvojiti par minuta u danu za neku od fizičkih aktivnosti. S obzirom na to, u nastavku vam donosimo ideje za vježbanje koje možete ostvariti u svojoj studentskoj sobi!

 


VEZANO: Čuvajmo mentalno zdravlje: 17. Tjedan psihologije na zadarskom sveučilištu


 

Bodyweight vježbe

 

Bodyweight vježbe odličan su način za ojačati mišiće bez upotrebe dodatne opreme, a uključuju vježbe poput čučnjeva, iskoraka, sklekova, trbušnjaka, plankova i tako dalje.

 

Pilates

 

Pilates uključuje niz istezanja i vježbi koje povećavaju fleksibilnost mišića i zglobova. Također uključuje elemente ravnoteže i koordinacije, što pomaže u poboljšanju svijesti o tijelu i sposobnosti održavanja stabilnosti tijekom pokreta.
 


 

Ples

 

Plesanje je zabavan način vježbanja koji također povećava izdržljivost i koordinaciju. Možete slijediti online tečajeve ili jednostavno pustiti glazbu i plesati po svojoj sobi.

 

Joga ili meditacija

 

Ove discipline ne zahtijevaju mnogo prostora, a pružaju mnoge prednosti, uključujući poboljšanje fleksibilnosti, ravnoteže i opuštanje uma. Isto tako, pomažu u smanjenju razine stresa i poboljšanju mentalnog zdravlja.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA