LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Češka - od 17. do 30. lipnja

Europsko nogometno prvenstvo za mlade

Bit će to jubilarni 20. turnir, a za titulu europskog prvaka natjecat će se 8 najboljih reprezentacija.

Bit će to jubilarni 20. turnir, a za titulu europskog prvaka natjecat će se 8 najboljih reprezentacija.

Klupska nogometna sezona možda je završila, ali reprezentativna nije ni blizu završetka. Uz kvalifikacijske i prijateljske utakmice, u lipnju i srpnju očekuju nas: Svjetsko prvenstvo za žene, Copa America, Europsko prvenstvo do 17 godina za žene, Europsko prvenstvo do 19 godina, CONCACAF Gold Cup, Europsko prvenstvo do 19 godina za žene.

Kad sve to završi, ponovno možemo očekivati početak klupske sezone. Stoga svi nogometni fanovi uz ove vruće dane mogu očekivati puno akcije. Od ovih silnih natjecanja nije spomenuto samo jedno. Riječ je u Europskom prvenstvu za mlade (U21) koje će se održati u Češkoj od 17. do 30. lipnja.

Bit će to jubilarni 20. turnir, a za titulu europskog prvaka natjecat će se 8 najboljih reprezentacija.

Kvalifikacije u kojima su sudjelovale 52 nacije održavale su se od ožujka 2013. do studenog 2014. Češkoj (koja se kvalificirala zbog toga što je domaćin) su se pridružile Danska, Engleska, Njemačka, Italija, Portugal, Srbija i Švedska. 

Momčadi će biti podijeljene u dvije skupine. U skupini A za prolazak u nokaut fazu i odlazak na Olimpijske igre 2016. godine natjecat će se: Češka, Danska, Njemačka i Srbija, dok će u skupini B snage odmjeriti Engleska, Italija, Švedska i Portugal.

Španjolska, koja je osvojila zadnja dva Europska prvenstva, neće se natjecati jer ih je u kvalifikacijskom play-offu izbacila Srbija.

Prvenstvo otvara domaćin u utakmici protiv Danske u Pragu. Engleska se smatra najjačim favoritom jer dovodi mnoštvo igrača iz Premier lige, a neki od njih su: Harry Kane (Tottenham), Chambers, Jenkinson (Arsenal), Loftus-Cheek (Chelsea), Berahino (WBA), Ings (Liverpool).

Što se tiče Hrvatske, upravo su nam Englezi okončali sudbinu u kvalifikacijskom play-offu kad su nas i kod kuće i u gostima porazili rezultatom 2:1. 

FOTO: PRAGUE.EU