LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
16 timova od 6 studenata

Elitno studentsko esport natjecanje ulazi u svoju četvrtu sezonu

Nakon duge pauze od četiri mjeseca, dolazi nam četvrto izdanje Student Esports Tournamenta! Studenti su vrijedno odradili svoje ispite, reorganizirali svoje esport sekcije te pripremili skill da pokažu nama, a i drugim fakultetima što sve mogu!

Nakon duge pauze od četiri mjeseca, dolazi nam četvrto izdanje Student Esports Tournamenta! Studenti su vrijedno odradili svoje ispite, reorganizirali svoje esport sekcije te pripremili skill da pokažu nama, a i drugim fakultetima što sve mogu!

Student Esports Tournament, ili skraćeno SET je popularni turnir za studente obrazovnih institucija tehničkog karaktera, u organizaciji Good Game Globala. Čak 16 timova od 6 studenata će braniti boje svog fakulteta te će se pokušat dokazati kao jedni od najboljih natječući se u pet esport naslova. U najavnom traileru predstavljeni su svi fakulteti kao i roster igara koje će se igrati u novoj sezoni pa je tako uz već dobro poznate popularne esports naslove: League of Legends, CS:GO, PUBG i Rocket League, svoje mjesto na popisu igara našao još jedan naslov iz žanra FPS igara, a to je Rainbow Six Siege.
 
Kao i u prošle dvije sezone, fakulteti su podijeljeni u dvije lige. Ligu A čine tehnički fakulteti ili informatički odjeli fakulteta koji za glavni cilj imaju ostvariti što bolji rezultat koji ih krajem sezone vodi među prestižnu ekipu lige S. S druge strane, Ligu S čine neki od najboljih studentskih esport timova koji već četvrtu sezonu grade svoj legacy, a uz titulu SET pobjednika, oni najbolji, dobit će priliku svoje vještine i gaming umijeće pokazati na velikim međunarodnim natjecanjima. Naime, pobjednici CS:GO discipline lige S naći će se u bracketu FACEIT Collegiate, a najbolji Rocket League tim lige S imat će priliku natjecati se među najboljim studentskim RL timovima na poznatom University Rocketeers europskom natjecanju.  

Nakon što su prošle sezone zauzeli prve dvije overall pozicije u ligi A, ekipe s Veleučilišta u Bjelovaru (VUB) i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (FESB), pronašli su svoje mjesto u ligi S, a njihovu konkurenciju predstavljaju trostruki i jedini osvajači SET titule, Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ), uvijek srebrni zlatnog sjaja Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) te Algebra, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijeku (FERIT), Fakultet Organizacije i Informatike iz Varaždina (FOI) dok su predstavnici fakulteta iz Pule ujedinili snage i ove sezone predstavljat će Sveučilište Jurja Dobrile (UNIPU).

Ligi A pridružio se Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba (FSB) koji će ove sezone tražiti povratak u elitnu skupinu, a ostatak rostera čine ekipe s Odjela za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera iz Osijeka (MATHOS), Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci (RITEH), Veleučilište Velika Gorica (VVG), Sveučilište Sjever (UNIN), Prirodoslovno-matematički fakultet iz Splita (PMF Split), a kao dva nova konkurenta na popisu timova lige A našli su se i Filozofski Fakultet Osijek (FFOS) i Fakultet prometnih znanosti iz Zagreba (FPZ). 
U četvrtu sezonu Student Esports Tournamenta kao partneri projekta priključili su se Hisense, Span, Raw Fury, Nescafe 3u1, White Shark i Solana Nin, a ekipa iz Good Game Global-a koja stoji iza organizacije natjecanja priprema jako puno zanimljivog sadržaja kao i mnoštvo sati live streama u kojima će uživati svi natjecatelji, njihovi navijači, ali i ljubitelji esporta. 

Prvi streamovi počeli su 04.04.2023., a prva disciplina u kojoj će studenti odmjeriti snage je uvijek napeti Rocket League. Da bi saznali tko će se sukobiti u prvom kolu svakako pogledajte izvlačenje grupa na Youtube kanalu SET-a. Svakako i posjeti službeni SET Twitch kanal, javi se ekipi u chatu i budi dio četvrte sezone Student Esports Tournamenta. 
FOTO: GOOD GAME GLOBAL, PRESS