LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TITULA POBJEDNIKA

Četvrta sezona Student Esports Tournamenta predstavlja nova sjajna lica Rocket League discipline

Esport sekcija Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka odnijela je prvu ovogodišnju titulu i dobila epitet novih Rocket League titana.

Esport sekcija Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka odnijela je prvu ovogodišnju titulu i dobila epitet novih Rocket League titana.

Četvrta sezona Student Esports Tournamenta, esport lige u kojoj se 16 tehničkih fakulteta iz cijele Hrvatske kroz pet različitih esport naslova natječe za titulu najboljeg esport tima, u punom je jeku. Nakon najavnog trailera, u ponedjeljak 3.4. odigrani su prvi offline mečevi čime je započela prva ovogodišnja disciplina - Rocket League (RL).

Kroz 3 dana online faze RL-a koja se uživo prenosila na službenom Twitch profilu SET-a, odigrani su jako zanimljivi mečevi. Uz branitelje naslova s Tehničkog fakulteta iz Zagreba (TVZ-a) i viceprvake s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER-a), ligi S pridružili su se i drugi timovi čiji je popis igrača, kao i njihove vještine, ovogodišnju RL-disciplinu učinio iznimno kompetitivnom i napetom..

Prvi put nakon dosadašnje tri sezone, titula pobjednika lige S nije pripala ekipi s TVZ-a, pa čak niti njihovim najvećim suparnicima, ekipi s FER-a. Uz osnaženi roster igrača i fantastičnu predstavu na virtualnim terenima, ekipa s FERIT-a apsolutno je dominirala disciplinom, te je predvođena svojim najboljim igračem, pod imenom eXqz., srušila dugogodišnje pobjednike i zasjela na prvo mjesto. Isti taj eXqz., pravog imena Marko Bibić, proglašen je za MVPa S-lige RL-discipline.

Na drugom mjestu poretka našla se jednako odlična ekipa Algebre. Važno je napomenuti kako su upravo ova dva tima, osim prvih ovosezonskih bodova, osvojili i priliku natjecati se na kvalifikacijama prestižnog Rocket League natjecanja pod nazivom UNIRocketeers kao predstavnici hrvatske studentske esport zajednice. Ekipa TVZ-a morala se zadovoljiti s trećim mjestom.

Unatoč tome što nisu svi matchevi A-lige bili prikazani na Twitch streamu, situacija nije bila ništa manje zanimljiva i napeta. U velikom finalu u prijenosu uživo, titulu Rocket League pobjednika osvojila je ekipa s Fakulteta prometnih znanosti (FPZ), na drugom mjestu našao se Tehnički fakultet u Rijeci (RITEH), a treće mjesto je pripalo Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB). Patrik Matleković, aka Matleks, s Fakulteta prometnih znanosti (FPZ) fantastičnim je playevima osvojio MVP nagradu A-lige.

Podsjetimo, osim što se bore za vječnu slavu svog fakulteta, ekipe se bore i za nagradni fond u vrijednosti od €4.600 osiguranih od strane Nescafe 3u1, White Shark-a i Solane Nin, a ovu sezonu ih podržavaju i Hisense, Span, te Raw Fury.
FOTO: SET, PRESS