LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvrsni Cheechoo i Brust najzapaženiji u 4:0 slavlju protiv Avangarda

Bajka u Ledenoj se nastavlja!

Peta pobjeda Medveščaka u nizu, u KHl-u te druga u kojoj je vratar Medveščaka Barry Brust sačuvao mrežu netaknutom. Nakon 60 minuta igre na semaforu je pisalo oku ugodnih 4:0 za Medveščak protiv Avangarda.

Peta pobjeda Medveščaka u nizu, u KHl-u te druga u kojoj je vratar Medveščaka Barry Brust sačuvao mrežu netaknutom. Nakon 60 minuta igre na semaforu je pisalo oku ugodnih 4:0 za Medveščak protiv Avangarda.

SKA, Ugra, Baris, Avtomobilist i Avangard redom su pali u Zagrebu. Medveščak je nakon slabog ulaska u sezonu zaredao s pobjedama, a posljednja u nizu je protiv Avangarda iz Omska. Rusi se muče ove sezone i dosad su upisali samo tri pobjede. Na četvrtu će morati još pričekati. Međutim, početak utakmice u Zagrebu nije bio obećavajući za Medvjede. Avangard je stisnuo domaćine u njihovu trećinu i prijetio iz svih oružja, ali na golu Medveščaka izvrsno je branio Barry Brust.

U drugoj trećini Medveščak se i dalje branio iako je logično bilo očekivati pogodak gostiju u 28. minuti prilikom igrača više za Medveščak mrežu gostiju pogađa Jonathan Cheechoo. Ovaj pogodak je očito ošamutio goste koji su uskoro kapitulirali i drugi put, zabio je Hugh Jessimann. Kod oba gola asistenciju je upisao Hannu Pikkarainen kojem su ovo prvi bodovi u dresu Medveščaka. 

Iako su gubili s dva pogotka razlike, gosti su i dalje držali kakvu takvu prividnu dominaciju na terenu, ali početkom treće trećine nakon samo manje od minute igre novi šok za goste. Na 3:0 povisio je Andrew Murray. Ovim pogotkom ruske nade su se ugasile i više nisu bili velika prijetnja Medveščaku. Međutim, Medvešćak se dizao, te je u 49. minuti Cheechoo postavio konačnih 4:0 za novo slavlje u Ledenoj.

Ovom pobjedom Medveščak je zadržao 7. mjesto u zapadnoj konferenciji s osvojenih 19 bodova. Idući protivnik Medvjedima bit će Neftekhimik iz Nižnjekamskau u ponedjeljak,u  Zagrebu. Bit će to posljednja domaća utakmica Medveščaka prije teških gostovanja u Bjelorusiji i Ukrajini.

Medveščak - Avangard 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

 

FOTO: ANĐELKO KECMAN/STUDENTSKI.HR