LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Talijanski nogometni klub pred bankrotom

Arrivederci, Parma!

Nekadašnji talijanski nogometni velikan Parma nalazi se pred gašenjem uslijed velike financijske krize.

Nekadašnji talijanski nogometni velikan Parma nalazi se pred gašenjem uslijed velike financijske krize.

Talijanski nogometni klub Parma nalazi se u velikoj krizi.

Trenutno je na dnu ljestvice domaće Serie A, ali to nije njihov najveći problem. Financijska situacija u klubu je, naime, katastrofalna.

Klub je ove zime čak dvaput promijenio vlasnika, ali nisu uspjeli pronaći način da namaknu sredstva da mogu normalno nastaviti natjecanja u kojima sudjeluju - talijansko prvenstvo i kup. Posljednje dvije utakmice Parma nije odigrala jer klupska uprava nije mogla organizirati prijevoz ekipe na gostovanja. Igrači, na čelu s kapetanom Alessandrom Lucarellijem, objavili su upravi štrajk.

Predsjednik kluba Giampietro Manenti već danima obećava igračima i osoblju zaostale plaće, ali svjetlo na kraju tunela ne nazire se u, nekad bogatom i uspješnom, talijanskom prvoligašu.

Nogometni klub Parma osnovan je davne 1913. godine, ali tek su 1990. godine uspjeli ući u elitni razred talijanskog nogometa. Od tada pa do 2003. godine klub proživljava svoje zlatno doba. U tom razdoblju osvajaju dva puta Kup UEFA, tri talijanska kupa, europski superkup i talijanski superkup. Njihove boje branile su nogometne legende Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Marco Di Vaio, Hernan Crespo, Gianfranco Zola te naši Mario Stanić i Igor Budan.

Iako klub još nije službeno ugašen, pitanje je dana kada će se to dogoditi. Na stadionu Ennio Tardini već dugo nema tračka svjetlosti (struja je isključena zbog velikih dugovanja), ali tračak nade ostaje najvjernijim navijačima, koji se nadaju da će se klub probuditi iz ove noćne more i ponovo početi pobjeđivati.

FOTO: FACEBOOK