LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U atraktivnoj utakmici momci s Martinovke nisu mogli do punog plijena

Alumnus upisao još jedan neriješen rezultat

Igrač utakmice zasigurno je bio golman gostujuće ekipe Franko Bilić koji je izvukao bod za svoju ekipu.

Igrač utakmice zasigurno je bio golman gostujuće ekipe Franko Bilić koji je izvukao bod za svoju ekipu.

Alumnus ni u drugoj ovogodišnjoj utakmici, odigranoj jučer u Martinovki, nije uspio upisati pobjedu. U odličnoj i vrlo dinamičnoj utakmici Alumnus i Solin Staro Češko remizirali su odigravši 1:1.

Obje ekipe dobro su otvorile utakmicu. Prvi je zaprijetio Solin, Jurjević je dugom loptom traži Matana, ali Modrušan je bio brži i otklonio opasnost. Nakon toga uslijedila je opsada Solinova gola. Nakon kornera pokušao je Matošević, njegov udarac obrana gostiju odbija, nakon toga spretni Ziberi pokušava glavom, ali Bilić je na mjestu. Samo minutu nakon toga polukontra Alumnusa, Matošević lijevom nogom puca pored vratnice. U šestoj minuti prvo Bašić iskušava udarac, opet je Bilić na mjestu, a već u sljedećem napadu Penava dolazi u odličnu priliku. Nakon lažnjaka sa šest metara upućuje udarac lijevom nogom, ali Bilić je uspješan. Pokušali su nakon toga i Ziberi pa i Grbeša nakon odlično podvaljene paralele Matoševića, ali lopta odlazi preko gola Solina.
Po nepisanom pravilu, onaj tko ne zabije, primi. U desetoj minuti Jezidžić iskorištava početničku grešku Grbeše, s lakoćom ga okreće na liniji, izlazi sam pred Modrušana i silovito zabija za vodstvo gostiju. Muk cjelokupne dvorane najbolje opisuje koliko je iznenađenje bio taj pogodak. Minutu poslije toga Grbeša se pokušao iskupiti, ali Bilić odlično brani silovit udarac s deset metara. Iznenadni pogodak dao je krila domaćinu pa je Novoselac nakon solo prodora zaprijetio, ali rezultat ostaje nepromijenjen.
U dvanaestoj minuti dobro su kombinirali Bašić i Brnić, ali udarac kapetana Alumnusa još jednom zaustavlja Bilić. Odlično poluvrijeme puno prigoda nastavlja Đulvat. Njegov udarac iz kontranapada odlazi pored vrata. Ziberi je u sedamnaestoj minuti još jednom prebrz za svog čuvara, ali Matošević kasni na drugoj stativi. Pred kraj poluvremena još dvije odlične prilike za Alumnus. Horvat je odlično došao u sredinu, ali njegov udarac sa sedam metara spretno i sretno brani Bilić. Imao je Alumnus u posljednjoj minuti poluvremena priliku iz akumuliranog udarca, ali Grbeša nije bio dovoljno koncentriran, njegov udarac odlazi pored gola.

Odlično prvo poluvrijeme u kojem je Alumnus stvarao prilike, a Bilić bilježio obrane, ponovljeno je i u drugom dijelu. Sijevali su udarci Grbeše, Penave, ali golman Pivara je bio nesavladiv. Ipak, u 26. minuti Bilić je potpisao kapitulaciju. Horvat se driblingom riješio svog čuvara, gurno loptu u srce šesterca za Penavu koji uspijeva prevariti Bilića i konačno poravnati rezultat.
Novinarska bilježnica u sljedećih nekoliko minuta ima jedan zajednički detalj. Fantastični Bilić, mijenja se samo ime igrača Alumnusa. U moru prilika domaćina, koje bi bilo predugo nabrajati, izdvaja se pokušaj Đulvata kojeg, pogađate, fantastičnim refleksom zaustavlja Bilić. Treba spomenuti i pokušaj Koturovića, ali i dvije obrane večeras sigurnog Modrušana.
U 34. minuti Alumnus radi šesti prekršaj i daje priliku Novoselcu da s deset metara dovede Solin u još jedno vodstvo. Udarac po sredini gola odlično zaustavlja Modrušan. Već u sljedećem napadu, slična situacija pred drugim golom. Fauliran je Matošević, a loptu uzima Brnić. Topovski udarac Brnića, Bilić ovaj put ne uspijeva zaustaviti, ali na sreću gostiju, lopta odsjeda na vratnici i odlazi u aut. Alumnus je do kraja kontrolirao utakmicu, a trener Ungarov je u posljednjoj minuti pokušao do sva tri boda. Horvat je ušao u igru kao golman. Dugo i strpljivo je kombinirao domaćin, stvorio se višak i lopta dolazi do Brnića. On snažno puca, ali još jednom, uz pomoć vratnice, brani fantastični Bilić.
Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici. Alumnus može žaliti za velikim brojem propuštenih prilika. Igra je večeras bila na visokoj razini, ali ono što se provlači već nekoliko kola kroz naše retke, ali je vidljivo i na terenu je loša realizacija. Danas je tome kumovao fantastični čuvar mreže gostiju, ali su četiri pogotka u posljednje tri utakmice jako malo. Kad se uz sve to jeftino primi pogodak kao u ovoj utakmici, teško je očekivati sva tri boda.

Već u sljedećm kolu Alumnus očekuje jako težak posao, na redu je gradski derbi, gostovanje kod aktualnog prvaka - Nacionala.

FOTO: SINIŠA KANIŽAJ