LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Godina bogata sportom

VIDEO: Deset događaja koji su obilježili sportsku 2015.

Za kraj 2015. godine sastavili smo vam listu top 10 sportskih poteza koji su ju obilježili.

Za kraj 2015. godine sastavili smo vam listu top 10 sportskih poteza koji su ju obilježili.

U ovoj godini rušili su se sportski rekordi, davali prekrasni golovi, bili smo svjedoci povijesnih boksačkih borbi, ali i sportskih uspjeha sportaša iz naše regije. Ovom listom htjeli bismo zaključiti sportsku 2015. godinu, s nadom kako će nam sljedeća godina donijeti još više ovako lijepih sportskih poteza i uspjeha.

A na našoj top 10 listi nalaze se:

1. Boksačka borba stoljeća – Tyson Fury protiv Wladimira Klitschka

U 2015. godini sve nas je iznenadio boksač Tyson Fury i sa svjetskog trona skinuo boksačkog prvaka Wladimira Klitschka, koji nije bio poražen čak 11 godina. Klitschko je bio vidno razočaran porazom te se revanš očekuje u 2016. godini. U videu možete pogledati najbolje trenutke večeri:

2. Golijada Roberta Lewandowskog

Poljski reprezentativac i igrač Bayerna iz Münchena ušao je u povijest Bundeslige zabivši čak pet golova u manje od 9 minuta! Tim golovima postavio je rekord u Bundesligi. Golove je zabio u utakmici protiv Wolfsburga, a oduševljenje golijadom Lewandovskog nije skrivao ni trener Bayerna Pep Guardiola. Sve golove pogledajte u videu:

3. Micronesia pobijedila Vanuatu s 46-0

Na pacifičkim igrama dogodio se povijesni rekord. U- 23 momčad Micronesije pobijedila je svoje protivnike s nevjerojatnih 46:0! Igralo se u Papua Novoj Gvineji, a najbolji strijelac utakmice, Jean Kaltack, zabio je čak 16 golova u ovoj utakmici. Neke golove možete pogledati u videu:

 

4 Jamie Vardy zabio 13 golova u 11 utakmica!

Nogometaš engleske reprezentacije i kluba Leicester City oborio je rekord u Premier Ligi. U 13 utakmica Vardy nije promašivao i zabio je barem jedan gol po utakmici. U videu možete pogledati svih 13 golova i presuditi može li Vardy dostići razinu Messija ili Ronalda:

5. Atletičar Bosne i Hercegovine osvojio broncu u Pekingu

Apsolvent fakulteta inženjerstva u Zenici, Amel Tuka, na svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu istrčao je utrku svog života. U utrci na 800 metara osvojio je broncu i time učinio cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i šire, ponosnima. Kako je istrčao tu utrku pogledajte u videu:

6. Francesco Totti gol proslavio – selfijem!

Na početku 2015. godine Francesco Totti počastio nas je jedinstvenom proslavom. Nakon što je zabio gol protiv Lazia i uobičajeno proslavio gol s ostalim suigračima, trener mu je donio mobitel i Totti je opalio jedan selfie s navijačima. Kasnije je Totti za medije rekao kako i nije zadovoljan slikom. Pogledajte kako je to sve izgledalo pa presudite sami:

7. Odguravanje Rossija i Marqueza

Na utrci Moto GP-a u Maleziji dogodilo se odguravanje Rossija trenutačnog prvaka Marqueza. I dalje se ne zna je li Rossi namjerno gurnuo Marqueza ili je tu presudila Španjolčeva agresivnost, koja je rezultirala padom s motora i okončanjem utrke. U nastavku pogledajte kako je to izgledalo:

8. Klay Thompson postavio rekord NBA lige

Ovaj košarkaški talent Golden State Warriorsa u trećoj dionici utakmice protiv Sacramenta postigao je nevjerojatnih 37 koševa! Time je postavio novi rekord u NBA ligi. Sveukupno, Warriorsi su upisali pobjedu 126:101. Thompsonove koševe pogledajte u videu koji slijedi: 

9. Hezonja postao prvi Hrvat draftiran u prvih 5

U Newyorškoj Brooklyn Areni održao se NBA draft, u kojem 30 NBA klubova biraju igrače koje žele za svoju momčad. Tako je naš Mario Hezonja izabran kao peti pick Orlando Magica. Tko zna, možda je Mario naš novi Dražen Petrović! U nastavku pogledajte neke njegove poteze:

10. Riyad Mahrez „preškolao" igrače Aston Ville

Igrač Leicestera, Riyad Mahrez, jednim je potezom „bacio" trojicu igrača Aston Ville na travnjaku. Nekoliko sekundi videa jasno dočarava kakvu sezonu proživljavaju ova dva kluba. „Lisice" su na tablici prve, dok je Aston Villa zabetonirana na dno. O ovom potezu ne treba ništa puno pričati, dosta je samo pogledati video i uživati u nogometnom znanju:

 

FOTO: MASHABLE