LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Centar za pomoć studentima i radnicima

Psihološka pomoć dostupna zagrebačkim studentima

Svi se tijekom fakulteta susretnu s barem jednom teškom situacijom. Ne brinite, niste sami. Potražite pomoć u Centru za pomoć studentima i radnicima u studentskom naselju „Stjepan Radić”.

Svi se tijekom fakulteta susretnu s barem jednom teškom situacijom. Ne brinite, niste sami. Potražite pomoć u Centru za pomoć studentima i radnicima u studentskom naselju „Stjepan Radić”.

Svatko se od nas u jednom periodu života susretne s nekom situacijom, problemom ili osjećajem zbog kojeg se ne osjeća baš najbolje, ne može spavati te mu stalno zaokuplja misli. Najgore što možemo učiniti u tome trenutku je potiskivati osjećaje i izbjegavati suočavanje sa situacijom zbog koje se osjećamo nelagodno, tužno, bijesno, tj. loše.

Za sve je zagrebačke studente u sklopu Studentskoga centra, točnije u studentskom naselju Stjepan Radić iznad ambulante, otvoren Centar za pomoć studentima i radnicima. On im omogućava da osobno ili telefonski dobiju potrebnu informaciju i podršku stručnih osoba SC-a. Također, centar pruža i informacije o organizaciji i radu SC-a te pravima i obvezama studenata u okviru odnosa SC-a i Sveučilišta u Zagrebu.

Važno je naglasiti kako nikada nije sramota potražiti pomoć i kako čovjek ne može uvijek sam riješiti svoje probleme. Stoga, ako se ikada osjećate usamljeno, želite s nekim podijeliti svoja promišljanja, imate poteškoća s učenjem za fakultet, bojite se ispita, neuspjeha, profesora, roditelja, budućnosti, tišti vas prošlost, imate problema u obitelji, s prijateljima, obratite se stručnim osobama u centru. Stručni su suradnici dr. sc. Mate Pavković koji je ujedno i koordinator centra, prof. defektolog Kenan Bravo, dr. med. Ante-Tonći Despot, sociolog Luciano Rossa, dipl. ing. socijalnog rada Darko Stipanović te studentski kateheta don Damir Stojić.

Uskoro se zatvaraju menze u Zagrebu. Evo kada će se opet otvoriti


Također, stručne će vam osobe pomoći i s pitanjima nezadovoljstva života u domovima ili radom SC-a, nezadovoljstvom vezanim uz studiranje i fakultet, ali će rado prihvatiti i vaše savjete, ideje i prijedloge vezane uz SC te život u domovima. Osim navedenoga, na raspolaganju su i radnicima SC-a, a moguće je obratiti se i povjereniku za zabranu diskriminacije i uznemiravanja radnika, Anti-Tonćiju Despotu na broj telefona +385914593579.

Ako ne želite doći osobno u centar, možete se obratiti telefonski na broj +385914593552. Centar radi svaki radni dan, od ponedjeljka do petka od 8:00 do 14:00. 

Blagajna studentskog doma na Savi će u subotu raditi skraćeno


Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: PINTEREST