LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademija likovnih umjetnosti Zagreb

Najbolji studentski radovi: ALU PERSPEKTIVA 2023.

Na izložbi će biti izložen ekstrakt najboljih studentskih radova nastalih tijekom ove akademske godine.

Na izložbi će biti izložen ekstrakt najboljih studentskih radova nastalih tijekom ove akademske godine.

Bliži se otvorenje skupne izložbe studenata i studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izložba pod nazivom „ALU PERSPEKTIVA 2023. / THE BEST OF“ održat će se u Galeriji Prsten (Dom HDLU) u petak 1. rujna u 20:00 sati, a sadržat će radove studenata svih šest odsjeka Akademije.


Što je ALU PERSPEKTIVA?

 

Koncipirana je kao proširenje Završne izložbe ALU Zagreb. Završna izložba odvija se svake godine u prostorima Akademije likovnih umjetnosti povodom Dana Akademije (8.lipanj).

Projekt služi kao podsjetnik na osnivanje prve likovne akademije u Hrvatskoj 1907.godine. S obzirom na buduće preseljenje i obnovu ALU Zagreb, projekt ALU Perspektiva doprinosi akumulaciji energije za jačanje umjetničkog stvaralaštva i poticanje vrhunske produkcije, te ima potencijal mijenjati društvo kroz umjetničku kreativnost.

Splitski studenti uživali uz ljetno kino na kampusu


 

„Budući razvoj projekta i njegovi nastavci koji slijede otvarat će tako iznova prostor za stalnu kreativnu promjenu svim generacijama umjetnika i umjetnica uz ohrabrenje, podstrek i posebnu promociju najmlađih generacija koje dolaze“ – stoji na stranici Akademije

 


Što očekivati?


Na izložbi će biti izložen ekstrakt najboljih studentskih radova nastalih tijekom ove akademske godine. Neovisno o tome dolaze li s preddiplomskog ili diplomskog studija, studenti svih godina Akademije dobit će priliku biti među izabranim radovima. Svrha rujanskog izdanja ovog projekta je povećanje svijesti o važnosti kreativnosti i prisutnosti raznovrsnih oblika i pristupa umjetničkom stvaralaštvu.

Više informacija možete vidjeti na poveznici.

Rektor Lakušić komentirao povećanje upisnih kvota na dva najpopularnija studija


IZVOR: ALU.UNIZG.HR
FOTO: CANVA.COM