LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Za ovu skupinu studenata dodjeljuje se stipendija od 5000 kuna

Stipendije su namijenjene izvrsnim studentima slabijeg imovinskog statusa, a cilj je usmjeravanje njihove pažnje na studentske obveze i učenje kako bi što brže i uspješnije završili studij.

Stipendije su namijenjene izvrsnim studentima slabijeg imovinskog statusa, a cilj je usmjeravanje njihove pažnje na studentske obveze i učenje kako bi što brže i uspješnije završili studij.

Novoosnovana Zaklada Profesor Predrag Stanković Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci uskoro će objaviti natječaj za financiranje školarina, ali i ostalih studentskih aktivnosti, a kako najavljuje dekan prof. dr. Alen Jugović, Zakladom se želi stipendirati izvrsne studente slabijeg imovinskog statusa s ciljem usmjeravanja njihove pažnje na studentske obveze i što brži i uspješniji završetak studija.
– Posebnu ćemo pozornost ove godine u stipendiranju posvetiti smjerovima tehnologije i organizacije prometa, brodostrojarstva te logistike zbog povećane potražnje gospodarstva za kadrovima koji završavaju upravo ove studijske programe. Tako se planira podijeliti pet stipendija, od kojih su tri za studente preddiplomskog studija Tehnologija prometa te po jedna stipendija za studente preddiplomskih studija Logistika i menadžment u pomorstvu i prometu te Brodostrojarstvo. Svaki odabrani student trebao bi dobiti 5 tisuća kuna godišnje. Po isteku jednogodišnjeg stipendiranja planira se raspisivanje novog natječaj Zaklade – najavljuje dekan.
Kroz sredstva Zaklade bit će omogućeno i pokrivanje troškova školarine za doktorski studij, namijenjen onima koji se žele baviti znanstvenoistraživačkim radom u domeni pomorstva, a prodekan za znanost izv. prof. dr. Goran Vukelić dodaje da će dio sredstava biti odvojen za ostale studentske aktivnosti, poput istraživačkih projekata, natjecanja, putovanja i međunarodne razmjene.

Sveučilište u Rijeci dobilo novi studij, upisi su već u tijeku! Donosimo detalje


FOTO: PIXABAY