LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Autobusne i tramvajske karte

Vrste ZET-ovih karata

Saznajte koliko stoje karte za tramvaj i autobus te koju vam se najviše isplati kupiti.

Saznajte koliko stoje karte za tramvaj i autobus te koju vam se najviše isplati kupiti.

S obzirom na to da se studenti najčešće voze tramvajem, pogotovo u hladnijem periodu kada vožnja biciklom nije moguća, pripremili smo za vas popis svih ZET-ovih karata te njihove cijene kako biste mogli procijeniti koja vam u kojem trenutku najbolje odgovara.

Najčešća je potražnja za kartom od 4 kune koja vrijedi 30 minuta. Ako se vozite duže, možete kupiti kartu koja dođe 10 kuna, a vrijedi 90 minuta, tj. sat i pol. Savjetujemo vam da ako vaša vožnja traje do sat vremena, radije kupite dvije karte od 4 kune. Morat ćete paziti na vrijeme kada morate poništiti drugu, ali uštedjet ćete 2 kune.

Nadalje, jednosmjerna karta za uspinjaču stoji 4 kune, a karta u noćnom prometu iznosi 15 kuna.

U subotu i nedjelju će tramvajske linije prometovati izmijenjenim trasama


Ponekad se isplati kupiti dnevnu kartu koja dođe 30 kuna. Karta vrijedi cijeli dan u svim smjerovima na području Zagreba. ZET u svojoj ponudi ima i višednevne karte pa tako karta za 3 dana stoji 70 kuna, za tjedan dana 150 kuna, za 15 dana 200 kuna, a za 30 dana 400 kuna.

Povoljnije od jednokratnih i dnevnih karata zasigurno su godišnji i mjesečni pokazi. Tako opći mjesečni kupon stoji 360, a godišnji 3480 kuna. Osnovnoškolce mjesečni pokaz stoji 90, a godišnji 870 kuna. Srednjoškolski, studentski, umirovljenički i socijalni mjesečni pokaz stoji 100 kuna, a godišnji 960 kuna.

ZET objavio ljetni vozni red: ukidaju se neke linije


Godišnji i mjesečni pretplatni kuponi mogu se kombinirati s HŽ-om pa tako opći mjesečni stoji 400 kuna, a godišnji 4800 kuna. Osnovnoškolski, srednjoškolski, studentski, umirovljenički i socijalni mjesečni pretplatni kuponi stoje 200 kuna, a godišnji 2400 kuna.

Uskoro će se u tramvajima i autobusima moći kupiti samo karta od 15 kuna

Posebna regulacija i obustava prometa u Zagrebu zbog sutrašnje norijade


Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

FOTO: STUDENTSKI.HR