LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VEĆI PROGRAM STIPENDIRANJA

Više od 200 stipendija Grada Zagreba otišlo je u ruke mladih s invaliditetom i pripadnika romske nacionalne manjine

Ove godine kupno je 115 dobitnika stipendija učenika i studenata s invaliditetom te 107 dobitnika stipendija pripadnika romske nacionalne manjine.

Ove godine kupno je 115 dobitnika stipendija učenika i studenata s invaliditetom te 107 dobitnika stipendija pripadnika romske nacionalne manjine.

Grad Zagreb uručio je u srijedu ugovore o stipendijama za školsku/akademsku godinu 2022./2023. učenicima i studentima s invaliditetom te učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine, a sami program stipendiranja Grada Zagreba povećan je za 40 posto u odnosu na prethodnu godinu, što čini ukupnu vrijednost programa od 6 milijuna eura.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec naglasila je važnost razvijanja različitih vrsta usluga koje se odnose na širenje dostupnosti socijalnih, zdravstvenih i obrazovnih usluga te je istaknula kako je program stipendiranja jedna od dobrih politika koju provode s ciljem postizanja te dostupnosti.

I ovog vikenda besplatan ulaz na zagrebačke bazene i u muzeje!Ove godine ukupno je 115 dobitnika stipendija učenika i studenata s invaliditetom te 107 dobitnika stipendija pripadnika romske nacionalne manjine.

Iskoristite besplatan ulaz na zagrebačke gradske bazene za vikend!


Studentica prve godine diplomskog sveučilišnog studija Protestantska teologija na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik s pravom javnosti Laura Soče zahvalila se u ime dobitnika stipendija učenicima i studentima s invaliditetom, dok je u ime dobitnika stipendija pripadnicima romske nacionalne manjine učenica 3. razreda Upravne škole Sevdija Hasanović izrazila zahvalnost.

Ovaj potez Grada Zagreba je pohvalan i dokazuje da se društvo brine o ravnopravnosti svih svojih građana, posebno onih koji su u nepovoljnijem položaju. Stipendije mogu biti značajna podrška učenicima i studentima s invaliditetom te pripadnicima romske nacionalne manjine u daljnjem obrazovanja, a mogu ih pogurati i na njihovom karijernom putu.
IZVOR: ZAGREB.HR
FOTO: UNSPLASH