LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni savjetnik OTP banke d.d.

Virtualni savjetnik sve razjašnjava: Oprane novčanice, prešutni minusi i studentski krediti

Niz zanimljivih pitanja pristigao je zadnjih tjedana u sandučić OTP Virtualnog savjetnika. Nova runda odgovora je u nastavku.

Niz zanimljivih pitanja pristigao je zadnjih tjedana u sandučić OTP Virtualnog savjetnika. Nova runda odgovora je u nastavku.

Što napraviti kad slučajno operete novčanicu od 100 kuna, a što ako mislite da vam je netko vratio/uvalio krivotvorenu novčanicu? Imate li pravo na studentski paket ako upišete faks s 28 godina? Možete li otvoriti studentski račun ako ste završili srednju, a još niste upisali fakultet?

Ovo su samo neka od zanimljivih pitanja koja su zadnjih tjedana pristigla u sandučić Virtualnog savjetnika OTP banke d.d. Odgovore donosimo u nastavku teksta.

Ako ste završili srednju školu, a još niste upisali faks ipak možete otvoriti studentski račun jer za srednjoškolce starije od 15 godina OTP banka d.d. u svojoj ponudi ima studentski tekući račun s pripadajućim pogodnostima unutar paketa proizvoda i usluga OTP Indeks kojim ostvarujete pravo na: besplatno vođenje kunskog tekućeg, žiro i deviznog računa, besplatno korištenje računa za opunomoćenika, besplatnu upisninu i članarinu za Visa web prepaid karticu te 50% popusta na vođenje kunskih i deviznih računa OTP Dinamik štednje. Po navršetku osamnaeste godine, unutar istog paketa dostupne su vam usluge besplatnog mobilnog, telefonskog i internetskog bankarstva. Više informacija o paketu OTP Indeks pronađite ovdje. P.S. Pravo na studentski paket ostvarujete statusom studenta. Čak i ako upišete fakultet s primjerice 28 godina.

Ako vam se dogodi da slučajno operete novčanice u odjeći, posjetite najbližu poslovnicu OTP banke d.d. gdje će djelatnici provjeriti stupanj oštećenja i uputiti vas u daljnje korake. Isto vrijedi i u slučaju da sumnjate da imate novčanice koje su krivotvorene.

Stiglo nam je i jako puno pitanja vezanih uz minuse i kredite. Pitate se što je prešutni minus? Sukladno Općim uvjetima poslovanja za fizičke osobe, prešutno prihvaćeno prekoračenje je iznos sredstava koji banka stavlja na raspolaganje klijentu, a koje klijent nije odbio podnošenjem pismene izjave u poslovnici banke. Dakle, radi se o prekoračenju za koje je potrebno potpisati posebnu izjavu u slučaju da ga klijent ne želi koristiti.

Također, sukladno spomenutim uvjetima, banka ima pravo jednostrano, bezuvjetno u svako doba opozvati, bilo dijelom ili u cijelosti, daljnje korištenje prekoračenja. U slučaju opoziva, banka će obavijestiti klijenta 30 dana prije dana prestanka postojanja prekoračenja ili o njegovom umanjenju.

Maksimalni minus na studentskom računu, odnosno dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu, kao i maksimalni iznos, odobrava se individualno za svakog klijenta temeljem odredbi reguliranih u Općim uvjetima poslovanja za fizičke osobe – točka „Prekoračenje po tekućem računu”. Za više informacija preporučujemo da posjetite ili odmah dogovorite sastanak u najbližoj poslovnici OTP banke d.d. online putem.

Što se kredita tiče, minimalni iznos kredita ovisi o vrsti kredita. Ako vas, primjerice, zanima nenamjenski gotovinski kredit za studente, možete ga ugovoriti u visini od minimalno 10 000 EUR (u protuvrijednosti u kunama). Više informacija pronađi ovdje ili dogovori sastanak u poslovnici online putem. Uvjeti za nenamjenske kredite ovise o poslovnom odnosu klijenta s bankom.

Uz to, moguća je prijevremena otplata kredita, a naknada za prijevremenu otplatu se utvrđuje sukladno važećoj odluci o naknadama OTP banke d.d. Za one koji planiraju kupiti automobil i pitaju se postoje li posebni krediti za auto ili je to nenamjenski kredit - OTP banka d.d. u ponudi ima nenamjenske kredite koje je moguće ugovoriti u kunama ili eurima. Više informacija pronađite ovdje ili dogovorite sastanak u poslovnici online putem.

Nadamo se da će vam odgovori pomoći, a za sva dodatna pitanja Virtualni savjetnik OTP banke stoji vam uvijek na raspolaganju.

FOTO: UNSPLASH