LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Državne STEM stipendije

U tijeku šesti krug dodjele državnih stipendija u STEM području

Izašli su rezultati šestog kruga dodjele državnih STEM stipendija. Studenti koji su ostvarili pravo mogu prihvatiti uvjete stipendiranja i sklopiti ugovor do 15. siječnja 2020. godine.

Izašli su rezultati šestog kruga dodjele državnih STEM stipendija. Studenti koji su ostvarili pravo mogu prihvatiti uvjete stipendiranja i sklopiti ugovor do 15. siječnja 2020. godine.

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak donijela je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju kvota i rang-lista šestog kruga dodjele stipendija. Studenti koji su se prijavili mogu provjeriti svoje rezultate prijavom s elektroničkim identitetom u Sustavu državnih STEM stipendija te unosom identifikacijske oznake na poveznici.

Studenti koji se nalaze iznad praga ostvarivanja prava bit će obaviješteni o ostvarivanju prava na stipendiranje putem elektroničke pošte, koja doduše nije preduvjet za dobivanje stipendije pa se stoga svima omogućuje provjera podataka u Sustavu.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju i prihvaćaju je dužni su do srijede, 15. siječnja 2020. godine, do 12 sati u Sustavu prihvatiti izjave i uvjete stipendiranja te unijeti IBAN svoga žiro-računa. Taj čin označava sklapanje ugovora. Ako student u navedenom roku ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da odbija državnu stipendiju, na koju će umjesto njega pravo ostvariti prva osoba ispod praga na rang-listi.

Državna firma stipendira najuspješnije studente FŠDT-a


Naime, u skladu s Pravilnikom, u šestom krugu dodjele stipendija izrađeno je ukupno osam rang-lista. Posebne su rang-liste za studente prvih godina i za studente viših godina za svako znanstveno područje STEM-a. Rang liste također su dostupne na gore navedenoj poveznici.

IZVOR: MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA
FOTO: PIXABAY