LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Subvencije studentima Sveučilišta u Rijeci

Sveučilište u Rijeci isplatilo subvencije studentima slabijeg socioekonomskog stanja

Riječko sveučilište isplatilo je subvencionirana sredstva studentima slabijeg socioekonomskog stanja za ljetni semestar 2020. godine.

Riječko sveučilište isplatilo je subvencionirana sredstva studentima slabijeg socioekonomskog stanja za ljetni semestar 2020. godine.

Riječko sveučilište može se pohvaliti kvalitetnim modelom subvencioniranja domskog smještaja studentima slabijeg socioekonomskog stanja. Ove godine sveučilište je odabralo 262 najpotrebitija studenta koji su ostvarili subvencioniranje doma od strane sveučilišta.

Subvencije izdane u kolovozu odnose se na ljetni semestar 2020. godine. Subvencionirana sredstva od strane sveučilišta ovise o korištenoj usluzi smještaja doma pa, primjerice, ako je student koristio smještaj pola mjeseca i platio ga je za korištenih pola mjeseca, tako će i iznos subvencije biti u pola manji nego inače. 

Sveučilište se odlučilo za tri kategorije pružanja subvencija:
  1. prihodi po članu kućanstva do 900 kuna znače mjesečnu subvenciju u iznosu od 132,50 kuna
  2. prihodi po članu kućanstva od 900,01 do 1500 kuna znače mjesečnu subvenciju od 100 kuna
  3. prihodi po članu kućanstva od 1500,01 do 2161,90 kuna znače mjesečnu subvenciju u iznosu od 80 kuna.
U neizvjesnosti kakvu nam budućnost donosi, ovakav model sufinanciranja studentima u domovima vrijedi puno. S obzirom na to da mnogi studenti dolaze iz svih krajeva Hrvatske, bez moći prognoziranja moguće situacije, odnosno održavanja nastave, ispita i života općenito, Sveučilište u Rijeci izgradilo je održivi model za pojednostavljenje života studentima.
FOTO: PIXABAY