LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javna televizija

Studenti zaposleni na HRT-u još nisu dobili plaće za prosinac, kažu da je kašnjenje učestala praksa

HRT je ovim postupkom ušao u zakonski prekršaj, budući da se plaće studentima moraju isplatiti najkasnije 15 dana od završetka obavljenog posla.

HRT je ovim postupkom ušao u zakonski prekršaj, budući da se plaće studentima moraju isplatiti najkasnije 15 dana od završetka obavljenog posla.

Studenti zaposleni na HRT-u požalili su se Telegramu da im plaća za prosinac još uvijek nije isplaćena. Spomenuti portal je poslao upit HRT-ovoj službi za komunikacija, a oni su potvrdili točnost informacije.

Kako stoji u njihovom odgovoru, plaće će isplatiti u ponedjeljak, a kašnjenje u plaćanjima za 90 angažiranih studenata dogodilo se zbog zahtjevne nadogradnje i prilagodbe platforme informatičkog poslovnog sustava na napredniju verziju koja se poklopila i s prelaskom na euro.

HRT je ovim postupkom ušao u zakonski prekršaj, budući da se plaće studentima moraju isplatiti najkasnije 15 dana od završetka obavljenog posla. Studentski centar je Telegramu dostavio priopćenje u kojem priznaju kako HRT-u nisu poslali opomenu te navode da je taj poslodavac, dakle HRT, plaće inače isplaćivao u zakonskom roku.

Zanimljivo, studenti, koji su iz razumljivih razloga odlučili ostati anonimni, tvrde da se kašnjenja događaju kontinuirano iz mjeseca u mjesec.

Laž je i tvrdnja Student servisa da dosad nisu imali problema s uplatama. Ne znam je li ikad honorar bio prije 15. idućeg mjeseca, kako bi po zakonu trebalo biti - rekao je jedan student za Telegram.

FOTO: STUDENTRKI.HR VIA CANVA