LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjesečna potpora od 800 kuna

Studenti Ekonomskog fakulteta pomogli u ponovnom pokretanju projekta Stipendist Bilog srca

Zahvaljujući suradnji studenata EFST-a s profesorima i udrugom Naš Hajduk, petero studenata dobit će stipendiju u mjesečnom iznosu od 800 kuna.

Zahvaljujući suradnji studenata EFST-a s profesorima i udrugom Naš Hajduk, petero studenata dobit će stipendiju u mjesečnom iznosu od 800 kuna.

Četiri studenta završnih godina Ekonomskog fakulteta u Splitu uz mentore iz Našeg Hajduka i s Fakulteta oživjeli su projekt Stipendist Bilog srca.

U prvoj godini reaktivacije osigurat će se sredstva za pet studenata, no u idućim godinama taj bi broj trebao rasti pa se tako, kako je rekla studentica Petra Salopek, očekuje da će već sljedeće godine biti osigurano 10 stipendija, godinu iza 15, itd.

U odabiru donatora fokus je bio na postojećim sponzorima Hajduka koji su, unatoč pandemiji, podržali taj projekt te će financirati stipendije za troje studenata, a u projekt su se uključila i Društva prijatelja Hajduka te članovi Biloga srca koji će prikupiti sredstva za još dvije stipendije, navode iz Udruge.

Natječaj za Stipendiste Bilog srca bit će raspisan sredinom rujna, a iznos mjesečne stipendije iznosit će 800 kuna u periodu od deset mjeseci.
– Partnerstvo Našeg Hajduka i Ekonomskog fakulteta u Splitu se na primjeru Stipendista Bilog srca pokazalo u najboljem svjetlu, pokazavši kako se formalno znanje može primijeniti u praksi i konkretno pomoći svojim kolegama studentima. – zaključila je izv. prof. dr. sc. Ivana Bilić.
FOTO: NAŠ HAJDUK