LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatske željeznice

Sjajna vijest za studente Splitsko-dalmatinske županije: Putovanje vlakom na faks ponovno postaje besplatno!

I ove godine, s malim zakašnjenjem, svim redovnim studentima bit će omogućeno besplatno putovanje na fakultet.

I ove godine, s malim zakašnjenjem, svim redovnim studentima bit će omogućeno besplatno putovanje na fakultet.

Već nekoliko godina unazad Splitsko-splitsko dalmatinska županija svojim redovnim studenima omogućuje besplatan prijevoz vlakom na relaciji mjesto prebivališta-mjesto studiranja.

Informacija o subvencioniranom prijevozu obično dolazi paralelno s početkom akademske godine, no ove godine su studenti Splitsko-dalmatinske županije morali čekati podosta duže. Razlog za to nije poznat, ali mjesta za brigu nema. Kako navode iz Županije, u tijeku je priprema pravilnika te će studenti i ove godine moći koristiti pogodnost besplatnog putovanja HŽ-om.

Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije usvojila Program sufinanciranja troškova prijevoza vlakom redovnih Studenata s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije, dana 24. listopada 2022. U tijeku je priprema Pravilnika i javnog poziva te se u sljedećih desetak dana očekuje potpisivanje Ugovora s HŽ-om. Javni poziv je otvoren do 30. rujna 2023. godine - rekao je za Slobodnu Dalmaciju pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu, Anđelko Katavić. 


 
FOTO: PIXABAY