LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP Virtualni savjetnik

Sigurna kupnja na internetu i još nekoliko financijskih trikova

Stiže nam ono doba u godini kada vladaju velika sniženja i kada kupujemo više nego inače. Budite oprezni, informacije u tekstu pomoći će vam!

Stiže nam ono doba u godini kada vladaju velika sniženja i kada kupujemo više nego inače. Budite oprezni, informacije u tekstu pomoći će vam!

Od podizanja gotovine na bankomatima preko poništavanja uplata pa do kratkoročnih pozajmica i štednje – puno je pitanja vezanih uz financije koje vas muče pa u novom sažetku onih najzanimljivijih koje ste uputili Virtualnom savjetniku OTP banke donosimo korisne odgovore. Ako imate bilo kakvih nejasnoća, ne ustručavajte se i sami poslati pitanje. Tko pita, ne skita, nego uči.

Visa web prepaid kartica fora je među studentima jer omogućava sigurnu i jednostavnu kupnju na internetu, ali i jednostavnije reguliranje vlastitih troškova. Možete je zatražiti s navršenih 15 godina ako imate otvoren tekući račun u OTP banci d.d. Mastercard prepaid karticu možete ugovoriti i ako nemate tekući račun u OTP banci. ALI, ako otvorite besplatan studentski paket OTP Indeks ili OTP e-Indeks, Visa web prepaid karticu dobivate u paketu kao i brojne druge pogodnosti poput tekućeg i žiro računa te internetskog i mobilnog bankarstva.

Ako imate otvoren samo žiro račun u banci, bez problema i besplatno možete dobiti i tekući račun, mobilno i internetsko bankarstvo. Što se tiče čekanja kartice po otvaranju računa, najjednostavnija opcija je da izaberete dostavu u poslovnicu jer ćete dobiti obavijest kada je kartica spremna za preuzimanje. PIN broj na bankomatu OTP banke d.d. možete besplatno mijenjati, no izrada novog PIN-a na zahtjev klijenta naplaćuje se 4,65 EUR (dostava u omotnici ili u SMS poruci). Preporučujemo da za više informacija nazovete Kontakt centar OTP banke d.d. na besplatni broj 0800 21 00 21.

Ako vam se dogodi da ste izvršili uplatu na pogrešan IBAN ili ste upisali krivi iznos, preporučujemo da posjetite najbližu poslovnicu OTP banke d.d. kako bi kolege dobile više informacija potrebnih za rješavanje zahtjeva kao što su IBAN primatelja, ime i prezime primatelja, točan iznos itd. Odjel zadužen za rješavanje reklamacija klijenata utvrdit će opravdanost zahtjeva.

Želite ukinuti trajni nalog? Vrlo jednostavno to možete učiniti uslugom internet bankarstva OTP banke d.d. ili u poslovnici. Primitkom zahtjeva trajni se nalog više neće izvršavati.

Za one koji su vrijedni pa uz studij rade i žele ostaviti koji euro sa strane, OTP banka d.d. u ponudi ima razne mogućnosti štednje, a studentima bismo preporučili ugovaranje Planirane štednje kod koje sami izabirete iznos mjesečne uplate, a rokovi oročavanja su: 3, 6, 12, 24, 36, 48 i 60 mjeseci. Za više informacija posjetite najbližu poslovnicu OTP banke d.d. Ako ne ide štednja, štoviše trebate kratkoročnu pozajmicu, kao studenti možete ugovoriti:

  • Gotovinski kredit za studente – namijenjen studentima na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, sa statusom redovnog ili izvanrednog studenta koji studiraju i na državnim i privatnim fakultetima, uključujući i studente koji su na studiju u inozemstvu. Kredit se odobrava u iznosu od 1.000 do 10.000 eura uz rok otplate do 7 godina.
  • Studentski kredit za obrazovanje – visina kredita je 10.000 do 20.000 EUR uz rok otplate od 1 do 7 godina bez troška odobravanja kredita. Otplata kredita vrši se u jednakim mjesečnim anuitetima, a postoji mogućnost otplate kredita nakon završetka školovanja.

Za odgovore na preostala pitanja zavirite na stranicu OTP Virtualnog Savjetnika.

FOTO: PEXELS