LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski budžet

Samo ste jedan korak do lake uštede novca

Treba vam motivacija za štednju? Mislite da s obzirom na svoj skromni budžet ne možete uštedjeti? Varate se! Nekad je potrebno jako malo, da bi uštedjeli puno ili barem dovoljno da si priuštite i poneku sitnicu za koju inače nemate novaca.

Treba vam motivacija za štednju? Mislite da s obzirom na svoj skromni budžet ne možete uštedjeti? Varate se! Nekad je potrebno jako malo, da bi uštedjeli puno ili barem dovoljno da si priuštite i poneku sitnicu za koju inače nemate novaca.

Novca nikad dosta. Ta vječita borba između naših želja i stvarnih mogućnosti kao da ne staje. Bez obzira na džeparac, stipendije, novac od studentskih poslova koji „kapne” na studentski bankovni račun – uvijek nam treba još malo. Stigli su nam duži i ljepši dani, kreće sezona festivala, koncerata na otvorenom, mislima smo već na ljetovanju. Vjerojatno i sami razmišljate i kujete planove kako se financijski posložiti i pokriti. U tome će vam pomoći ovi jednostavni savjeti. Možda će vam zvučati i prejednostavno ili besmisleno, ali uz ove naoko jednostavne uštede možete pokriti barem ulaznicu za jedan koncert, a i više.


Pretplatite se na newslettere brendova


Danas gotovo da nema brenda ili trgovine koja ne nudi popust prilikom kupovine ako se prijavite na newsletter ili ako izradite karticu. Pa ne budite lijeni i prijavite se, iskoristite taj kod i uštedite 10 ili 15 %.


Programi vjernosti


Dobra stvar je što su kartice gotovo pa ispale iz upotrebe, sve se svodi na aplikacije koje instalirate na mobitel i koristite prilikom kupnje. To iziskuje minutu-dvije vašeg života, a mobitel ionako uvijek imate pri ruci. Tako ćete si osigurati vrlo konkretne popuste i uštedjeti puno novca, osobito ako često kupujete određene brendove koji vam daju dodatne pogodnosti.


Dobra stara kasica prasica


Stavite kasicu na radni stol. Ubacujte u nju 10, 20, 50 centi, nekad i euro ili dva. Postavite sami sebi izazov da svaki dan ubacite barem jednu kovanicu. Vjerujte nam da ćete se iznenaditi koliko novca možete prikupiti tako. A nećete ni osjetiti da se nečeg „odričete“.


Štednja na računu


Jedna super taktika za sve one kojima se ne da prijavljivati na newslettere, aplikacije vjernosti, niti baratati kovanicama – svaki put kad nešto platite karticom tekućeg računa, jedan euro prebacite sami sebi na žiro račun koji također imate u studentskom paketu. Zatim probajte procijeniti koliko biste u jednom mjesecu novca stavili sa strane i što biste sebi mogli time priuštiti. Neka vam to bude motivacija jer na kraju krajeva štedite da sami sebi ispunite određene želje.

FOTO: PEXELS