LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijave traju do 1. lipnja 2016.

Raspisan natječaj za dodjelu godišnje nagrade Prof. dr. Marijan Hanžeković

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije: jedna redovna nagrada, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 50.000 kn bruto te jedna studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i iznosa od 15.000 kn bruto

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije: jedna redovna nagrada, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 50.000 kn bruto te jedna studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i iznosa od 15.000 kn bruto

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković objavila je natječaj za dodjelu godišnje nagrade za 2016. godinu. Na natječaj se prijavljuju znanstevni i stručni radovi s područja ekonomike javnog sektora na hrvatskom ili engleskom jeziku. Radovi se moraju predati najaksnije do 1. lipnja 2016. godine, dok će rezultati biti objavljeni do 30. rujna iste godine. Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije: jedna redovna nagrada, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 50.000 kn bruto te jedna studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i iznosa od 15.000 kn bruto. Dodjela će se održati u prvoj polovici prosinca.

Također, prihvaćaju se primijenjeni i teoretski istraživački radovi usmjereni na širi skup ekonomskih tema kao što su ekonomski rast i razvoj, uloga institucija, tranzicija prema tržišnom gospodarstvu i europske integracije. Empirijska bi analiza trebala biti povezana s iskustvima zemalja središnje, istočne te jugoistočne Europe, ali ne mora biti i ograničena na njih. Posebno vrijednima smatrat će se radovi ekonomske, pravne i institucionalne tematike važne za razvoj Hrvatske. Traže se radovi koji nude nova razmatranja, ocjene, sudove i spoznaje.

U obzir će se uzimati samo originalni, neobjavljivani radovi. Pri ocjeni radova vrednovat će se kvaliteta, originalnost i tehnička izvedba. Za redovnu nagradu uzimat će se u obzir dob natjecatelja, tako da će mlađi natjecatelji dobivati dodatne bodove. Natječaj je javan, a radovi se predaju pod zaporkom.

Više informacija možete pronaći na linku, dok se detaljnije informacije o Zakladi, uvjetima i kriterijima natječaja te obvezni obrazac za prijavu na natječaj, mogu pronaći na službenoj stranici.
 

FOTO: POTICAJI.INFO