LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijave traju do 15. studenoga

Raspisan natječaj za dodjelu braniteljskih stipendija

Stipendija u iznosu od 500 kuna dodjeljuje se od 1. rujna do 30. lipnja akademske godine 2018/2019.

Stipendija u iznosu od 500 kuna dodjeljuje se od 1. rujna do 30. lipnja akademske godine 2018/2019.

Ministarstvo hrvatskih branitelja na svojim je mrežnim stranicama objavilo natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima sveučilišnog i stručnog studija. Mjesečni je iznos stipendije 500 kuna, a njezino se korištenje odobrava u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja akademske godine 2018/2019. Svi potencijalni stipendisti prijaviti se mogu do 15. studenog.

Pravo na stipendiju tijekom redovitog sveučilišnog i stručnog studija može ostvariti kandidat koji zadovoljava sljedeće uvjete:

  • redoviti je student
  • svladava upisani studij bez ponavljanja godine, odnosno redovito napreduje u studiju, osim u slučaju mirovanja studentskih prava sukladno članku 88. stavku 1. toč. 12. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju
  • nema status apsolventa
  • ako je student prve godine studija, posljednji je razred srednje škole završio s najmanjom prosječnom ocjenom 3,75
  • prosjek ocjena dosadašnjeg studija najmanje je 3,25
  • redoviti prihodi mjesečno po članu kućanstva ne prelaze 60% proračunske osnovice predviđene zakonom koji regulira izvršavanje Državnog proračuna Republike Hrvatske
  • nije korisnik stipendije po drugoj osnovi.

Prijave se podnose na adresu Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Park Stara Trešnjevka 4, 10 000 Zagreb (s naznakom – Natječaj za stipendiranje). Rezultati će biti objavljeni na njihovim mrežnim stranicama.

Cijeli natječaj i obrasce potrebne za prijavu možete pronaći ovdje, a ako su vam potrebne dodatne informacije, možete ih dobiti u sjedištu Fonda na gore navedenoj adresi u uredovno vrijeme 8.30 – 16.30, na broju telefona 01/3657-953 ili slanjem e-maila na adresu stipendije@branitelji.hr.

 

FOTO: WIKIPEDIA