LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Poznati rezultati stipendija za studente i učenike u još jednom gradu

Mjesečni iznosi stipendija povećavaju se za 10 posto, a dodijelit će se 62 stipendije učenicima i studentima u pet kategorija.

Mjesečni iznosi stipendija povećavaju se za 10 posto, a dodijelit će se 62 stipendije učenicima i studentima u pet kategorija.

Studentima i učenicima Grada Dubrovnika dodijelit će se 62 stipendije u čak pet kategorija, a najveći broj stipendija dobit će obrtnička i medicinska zanimanja. Konačnu listu za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2023/2024. pogledajte na poveznici.
 


VEZANO: Konačni rezultati stipendije Sveučilišta u Zagrebu: ukupni iznos povećan za 300 eura!Novitet je i povećanje mjesečnog iznosa stipendija za 10 posto, a poseban naglasak stavlja se na zanimanja u zdravstvu poput doktora medicine te medicinskih sestara i tehničara, a kao rezultat tih napora gradske uprave, na ovogodišnji natječaj za stipendije najbolji odaziv zabilježen je za stipendije u obrtničkim i medicinskim zanimanjima, piše Dulist.

Nadarenim učenicima i studentima dodijelit će se 23 stipendije, 21 za deficitarna zanimanja, devet za one koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, osam stipendija stradalnicima ili djeci stradalnika Domovinskog rata te jednu stipendiju osobi s invaliditetom.
 

Iznosi stipendija


220 eura za studente koji studiraju izvan Dubrovnika, 120 eura za studente koji studiraju u Dubrovniku, 145 eura za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika te 75 eura za učenike koji se školuju u Dubrovniku.