LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Poznati konačni rezultati natječaja za stipendije Sveučilišta u Zagrebu; 44 su za studente pogođene potresom

Od 934 prijavljenih studenata pravo na stipendiju Sveučilišta u Zagrebu ostvarilo je njih 544. Isplatit će im se po 10 000 kuna.

Od 934 prijavljenih studenata pravo na stipendiju Sveučilišta u Zagrebu ostvarilo je njih 544. Isplatit će im se po 10 000 kuna.

Objavljeni su konačni rezultati Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2020/21. Dodijeljeno ih je ukupno 544 studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija. 

Prijave su, podsjetimo, bile moguće u 5 kategorija – ove je godine obuhvaćena i dodatna za studente pogođene potresima. Ukupno su pristigle 934. 

U kategoriji za izvrsnost (A) ukupno je dodijeljeno 366 stipendija, u kategoriji za studente koji pohađaju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike – STEM (B) 28. 5 stipendija dodijeljeno je uspješnim studentima sportašima (C), a 101 studentima slabijega socioekonomskoga statusa (D). U okviru kategorije za studente stradale u potresima na području Republike Hrvatske tijekom 2020. godine (E) dodijeljeno ih je ukupno 44. 

Ukupni je iznos stipendije za svaku od navedenih kategorija 10 000 kuna. Valja istaknuti da pravo na nju ne mogu ostvariti studenti koji već primaju novčanu potporu drugoga stipenditora, ali to se ne odnosi na dobitnike u kategoriji E.

Popisi dobitnika po kategorijama dostupni su na službenoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.
FOTO: PIXABAY