LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska pomoć

Povećanje kvota za ovu stipendiju: 350 više nego lani

Osigurana su čak 2,3 milijuna eura za dodjelu ove stipendije – evo tko se može prijaviti. 

Osigurana su čak 2,3 milijuna eura za dodjelu ove stipendije – evo tko se može prijaviti. 

Hrvatski studenti izvan Hrvatske u akademskoj godini 2023./2024. neće ostati zakinuti za financijsku pomoć jer je Hrvatska za njih namijenila čak 350 stipendija više u odnosu na prošlu godinu. 

Za stipendije je izdvojeno čak 2,3 milijuna eura, a ukupno će ih dobiti 1.500 hrvatskih studenata i studentica izvan Hrvatske, piše Magazin HRT-a.
 


VEZANO: DRŽAVNA STIPENDIJA Gotovo 12 000 studenata ostvarilo pravo na stipendiju


 

Nove lokacije dodjele


Po novome se dodjeljuju i stipendije za hrvatske studente u Crnoj Gori, njih 30, na Kosovu pet, u Sjevernoj Makedoniji 15 te u Srbiji 150.

No, najviše stipendija dodjeljuje se za studij u Bosni i Hercegovini, njih čak 1000 dok je za studij u Hrvatskoj njih 300, od čega 200 za pripadnike hrvatskog naroda u BiH, 60 za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 40 za pripadnike hrvatskog iseljeništva.
 

Prijava za stipendiju


Ove stipendije dodjeljuju se jednokratno za jednu akademsku godinu – 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 150 eura, isto kao i prethodne godine.
 

VEZANO: Hrebak: „Svi koji su se prijavili za stipendije Grada Bjelovara istu su i dobili“Prijaviti se mogu studenti pripadnici hrvatskog naroda izvan Hrvatske, koji su redovni studenti na javnim visokim učilištima u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i Srbiji.

Rok za prijave je do 19. siječnja 2024. godine.