LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online prijave

Otvorene su prijave za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima

Stipendije se u mjesečnim obrocima isplaćuju u dvije kategorije - 4.520,70 HRK / 600 EUR za STEM nastavničke studijske programe i 2.260,35 HRK / 300 EUR za ostale STEM studijske programe.

Stipendije se u mjesečnim obrocima isplaćuju u dvije kategorije - 4.520,70 HRK / 600 EUR za STEM nastavničke studijske programe i 2.260,35 HRK / 300 EUR za ostale STEM studijske programe.

Na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, danas je osvanuo Javni poziv za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2022./2023. Prijave se mogu podnijeti do 9. studenoga 2022., do 12.00 sati. Obrazac prijave podnosi se isključivo u elektroničkom obliku, putem mrežne aplikacije.

U tekućoj akademskoj godini dodjeljuje se 1.144 stipendije, a iste se u mjesečnim obrocima isplaćuju u dvije kategorije - 4.520,70 HRK / 600 EUR za STEM nastavničke studijske programe i 2.260,35 HRK / 300 EUR za ostale STEM studijske programe.

STEM studijskim programima smatraju se: studijski programi u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom i prirodnom području znanosti, studijski programi kojima se stječe akademski, odnosno stručni naziv prvostupnik informatike, poslovne informatike, informacijskih znanosti, informatologije i informacijskih tehnologija, magistar informatike, informatologije, informacijskih znanosti i informacijske tehnologije i stručni specijalist poslovnih informacijskih sustava te STEM nastavnički studijski programi kojima je izdana dopusnica za izvođenje studijskog programa za nastavnički smjer i studijski programi nastavničkog smjera informatike kojima se stječe akademski naziv magistar edukacije informatike.

Državne stipendije za STEM nastavničke studijske programe dodjeljuju se izravno prijavljenim studentima, dok se preostali broj stipendija dodjeljuje prema razini i godini studija u postotku kako slijedi:

  • prva godina preddiplomskog i integriranog preddiplomskog i diplomskog studija 30 %
  • više godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija 10 %
  • više godine preddiplomskog studija 40 %
  • prva godina diplomskog studija 10 %
  • druga godina diplomskog studija 10 %
Sve opće i posebne uvjete te pravila o sastavljanju rang liste, potražite na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.
FOTO: UNSPLASH