LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Nakon ispitnih rokova, ne propustite...

Pod pretpostavkom da ste zadnjih tjedana iz dana u dan spavali, jeli i učili, odnosno uglavnom sjedili, odlučili smo složiti set malo drugačijih prijedloga za zabavu, koji će vas namamiti da se pokrenete.

Pod pretpostavkom da ste zadnjih tjedana iz dana u dan spavali, jeli i učili, odnosno uglavnom sjedili, odlučili smo složiti set malo drugačijih prijedloga za zabavu, koji će vas namamiti da se pokrenete.

Bliži se kraj ispitnim rokovima. Nadamo se da su prošli uspješno, ali ako je neki ispit i ostao za ljeto, glavu gore. Nakon ovog stresnog razdoblja, najprije malo odmorite, glavu i tijelo. Pod pretpostavkom da ste zadnjih tjedana iz dana u dan spavali, jeli i učili, odnosno uglavnom sjedili, odlučili smo složiti set preporuka koje će vas namamiti da se pokrenete.

Jedna od dobrih stvari je što za vrijeme ispitnih rokova manje izlazite i trošite, pa se nadamo da će vam pozitivno stanje na studentskom bankovnom računu dozvoliti da zaista odete na neku izložbu, predstavu, planinarski izlet i slično što preporučujemo. 😊 Ali, ne brinite, pronašli smo i besplatne ili vrlo jeftine alternative za aktivan odmor i zabavu.

Prva stvar koju preporučujemo za buđenje iz zimskog, ispitnog sna jesu šetnje i planinarenja. Pokrenite svoje tijelo i provedite koji sat u prirodi. Ako nemate ideje gdje i s kim ići – uvijek se možete učlaniti u neko planinarsko društvo jer ta društva svaki vikend organiziraju izlete s prijevozom. Vaše je samo da se pojavite. Dio s učlanjenjem možete i preskočiti, pa sami istražiti destinacije i rute koje biste posjetili. Najbolja je stvar kod planinarenja to što zaista nije skup sport za prosječnog rekreativca.

Osim u planinama, glavu možete odmoriti i posjetom zanimljivim izložbama ili odlaskom na predstavu ili koncert. Koncerte nećemo nabrajati jer ih je ogroman broj, ali izdvojit ćemo jednu fantastičnu izložbu, koju do 25. veljače možete posjetiti u Zagrebu. Riječ je o izložbi Roberta Torrea, Mjesto okupljanja, koja je otvorena u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika. Torre je poznati psihijatar, znanstvenik, književnik i filozof, a njegova živa i životna djela sigurno će vas oduševiti. I, što je najbolje, uz studentski popust ulaznicu možete kupiti za samo 3 eura! Do 3. ožujka možete pogledati i izložbu Ivana Meštrovića u Klovićevim dvorima.

U Ludoj kući i HNK u Zagrebu kroz veljaču možete pogledati cijeli niz izvrsnih predstava, a mi toplo preporučujemo predstavu Potpuni stranci u kojoj sedmero prijatelja započinje jednu ludu igru, ali pitanje je li to bio pametan potez. Cijena ulaznice je od 17 do 25 eura, ali isplati se i podnijet će to vaš studentski bankovni račun.

I na kraju, znamo da vam je u periodu ispitnih rokova sigurno nedostajalo i pogledati u miru neku novu seriju. Priuštite si taj gušt!

FOTO: PEXELS