LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

MZO dodjeljuje stipendije od 1300 kuna studentima romske nacionalne manjine

Natječaj za dodjelu stipendije studentima pripadnicima romske nacionalne manjine otvoren je do 31. listopada 2020. godine.

Natječaj za dodjelu stipendije studentima pripadnicima romske nacionalne manjine otvoren je do 31. listopada 2020. godine.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za studente pripadnike romske nacionalne manjine upisane na sveučilišne, stručne i poslijediplomske studije na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, za akademsku godinu 2020/2021.

Mjesečni je iznos državne stipendije 1300 kuna i isplaćivat će se za razdoblje od listopada 2020. do srpnja 2021. godine, a da bi ostvarili pravo natjecanja za stipendiju uvjeti su sljedeći:
  • da su studenti hrvatski državljani ili da su državljani zemalja članica Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku u Republici Hrvatskoj i osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, što se dokazuje domovnicom, preslikom boravišne iskaznice ili odgovarajućom potvrdom koju izdaje nadležna policijska uprava
  • da imaju status studenta sveučilišnoga, stručnoga ili poslijediplomskoga studija na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, što se dokazuje obrascem za prijavu koji ovjerava visoko učilište
  • da imaju dokaz o pripadnosti romskoj nacionalnoj manjini, što se dokazuje preslikom rodnoga lista ili ispisa iz popisa birača
  • da izjavljuju da ne primaju drugu stipendiju iz javnih izvora (označava se na obrascu za prijavu).
Mogu se prijaviti i studenti s maksimalno dvije godine evidentiranoga zaostajanja/ponavljanja tijekom upisanoga studijskog programa i oni koji izvršavaju studijske obaveze sukladno propisima visokog učilišta kada su u pitanju studenti poslijediplomskih studija.

Prijave na javni natječaj za dodjelu državnih stipendija za studente pripadnike romske nacionalne manjine podnose se od 1. listopada do 31. listopada 2020. godine, uključujući i 31. listopada. Kao datum podnošenja prijave uzimat će se datum poštanskoga pečata na poslanoj prijavi. Više informacija moguće je pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY