LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKI POSLOVI

Mogu li se maturanti učlaniti u Student servis? Apsolutno, ali samo uz ove dokumente

Uz odgovarajuću dokumentaciju, maturanti mogu ostvariti prava na obavljanje studentskih poslova temeljem Zakona o obavljanju studentskih poslova.

Uz odgovarajuću dokumentaciju, maturanti mogu ostvariti prava na obavljanje studentskih poslova temeljem Zakona o obavljanju studentskih poslova.

Učlanjenje u Student servis prvi je korak maturantima koji su nedavno završili srednju školu i žele obavljati studentske poslove. Uz odgovarajuću dokumentaciju, maturanti mogu ostvariti prava na obavljanje studentskih poslova temeljem Zakona o obavljanju studentskih poslova, a od dokumentacije će im trebati:

1. preslika svjedodžbe završnog razreda srednje škole ili maturalne svjedodžbe
2. ispis rezultata prijavljenih studijskih programa u ljetnom roku dostupnih web stranici www.postani-student.hr. 
3. osobna iskaznica na uvid
4. dvije male fotografije
5. osobni žiro ili tekući račun (ugovor ili potvrda banke).

Nakon što maturanti prikupe svu potrebnu dokumentaciju, mogu se prijaviti za učlanjenje u Student servis. Prava na obavljanje studentskih poslova temeljem Zakona o obavljanju studentskih poslova mogu se ostvarivati najdulje tri mjeseca od završetka školske godine u kojoj je maturant završio srednjoškolsko obrazovanje. Ako maturant upiše studij tijekom tog razdoblja, članstvo se regulira kao ostalim studentima.

Učlanjenje u Student servis pruža maturantima priliku da steknu radno iskustvo, razviju vještine i zarade nešto novca prije početka akademske godine.
FOTO: UNSPLASH