LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Originalna stipendija

Mladi doktorand iz Vukovara dijeli stipendiju iz vlastitih izvora: prosjek nije bitan, prijaviti se može svatko neovisno o mjestu studija

Sve što trebate napraviti je poslati motivacijsko pismo u kojem ćete pojasniti kakvi su vam životni planovi i ciljevi te sve ostalo što smatrate da je bitno.

Sve što trebate napraviti je poslati motivacijsko pismo u kojem ćete pojasniti kakvi su vam životni planovi i ciljevi te sve ostalo što smatrate da je bitno.

Dejan Gemeri mladi je doktorand fizike iz Vukovara, a ovih je dana skrenuo pozornost na sebe tako što je raspisao natječaj za dodjelu studentske stipendije iz vlastitih sredstava. 

Nazvao ju je Gemerica, a prijaviti se mogu svi studenti/ce s prebivalištem u Vukovaru, a napominje kako u obzir dolaze i okolna sela. Iznos stipendije je 100 eura i traje 10 mjeseci. Dodjeljuje se jedna stipendija, no spreman je dodijeliti i drugu stipendiju istog iznosa ako se pokaže da ima više dobrih kandidata. 

Nije mu važno studirate li u Hrvatskoj ili negdje drugdje, odnosno za stipendiju se možete prijaviti neovisno o mjestu i državi u kojoj studirate. 

Sve što trebate napraviti je poslati motivacijsko pismo na gemeri.dejan@gmail.com, a u nastavku objave na svom Facebook profilu je predložio neka pitanja na koja se možete osvrnuti. 

– Zbog čega ste odabrali baš taj studij? Šta vas to motivira? Kakva su vam radna iskustva? Kakvi su vam životni planovi i ciljevi? Itd. Ovo je samo primjer nekih smjernica, ali pišite ono što smatrate da je bitno. Nema pravila. 

Ističe kako mu prosjek ocjena ne znači puno jer mu to, navodi, nije nikakav dokaz da nešto znate ili ne znate ili da ste u nečemu dobri ili niste.

– I moj je bio užas jer su me zanimale samo određene stvari, dok sam ostale otaljavao jer sam morao (tako je na svakom fakultetu). – dodaje.

Prednost imaju redoviti studenti i studenti diplomskog studija jer bi oni već, smatra Dejan, trebali znati jasno artikulirati svoju budućnost. 

– Natječaj traje do 21.8., nakon čega još 2 osobe zajedno sa mnom pregledavaju pisma kako bismo sve promatrali iz različitih perspektiva. Nakon toga pravim uži krug i ugovaramo kratki zoom (video) poziv kako bih se uvjerio da ste živa osoba i možda postavio jedno-dva pitanja ukoliko imam nekih nejasnoća. Nakon toga dolazim do konačnog odabira, formaliziramo stvari i prva isplata kreće u listopadu. Skroz jednostavno. Isto tako, pretpostavljam da će biti više dobrih kandidata, pa sam u skladu s tim otvoren i za drugu stipendiju, istog iznosa. – napisao je Dejan.

FOTO: FACEBOOK / DEJAN GEMERI