LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP Virtualni savjetnik

Korisne informacije o uplatama, trajnim nalozima i bankomatima u inozemstvu

Što učiniti ako iz mjeseca u mjesec zaboravljate platiti račune? Koliko vremena treba uplati da sjedne na vaš račun? Odgovore na ova i niz drugih pitanja donosi OTP Virtualni savjetnik.

Što učiniti ako iz mjeseca u mjesec zaboravljate platiti račune? Koliko vremena treba uplati da sjedne na vaš račun? Odgovore na ova i niz drugih pitanja donosi OTP Virtualni savjetnik.

Kaže se da svaki problem ima rješenje, stoga OTP virtualni savjetnik otkriva što učiniti ako iz mjeseca u mjesec zaboravljate platiti račune. Pojašnjava koliko vremena treba uplati da sjedne na vaš račun i niz drugih zanimljivosti.

Nije najveći problem u životu, ali ako vas strašno živcira vlastita zaboravljivost i ako svaki mjesec kasnite s plaćanjem jednih te istih računa, olakšajte si to ugovaranjem usluge trajnog naloga. Uslugu za čas mogu ugovoriti svi klijenti koji u OTP banci d. d. imaju otvoren tekući, devizni ili žiro-račun. U slučaju da imate ugovoren paket usluga posebno kreiran za studente – OTP Indeks, ugovaranje trajnog naloga plaćate samo 10 kuna, a naknade po izvršenoj transakciji trajnog naloga iznose 1%, odnosno minimalno 2 kune, a maksimalno 50 kuna. Ako nemate OTP Indeks, razmislite o njemu jer donosi niz super pogodnosti za studente!

Vječito se pitate koliko vremena treba uplati da sjedne na vaš račun ako vam je prijatelj uplatio novce preko internet-bankarstva druge banke? To ovisi o terminskom planu banke pošiljatelja. Terminski plan OTP banke d. d. moguće je pogledati ovdje.

Svi žive u nadi da će uskoro otvoriti granice i da će moći nastaviti putovati. Lista željenih destinacija sigurno je već spremna, pa za studente koji planiraju putovati izvan Hrvatske ističemo dvije važne napomene. Prva je vezana uz uplate na Revolut karticu s vašeg tekućeg računa. To možete učiniti vrlo jednostavno povezivanjem kartice izdanja OTP banke d. d. s Revolut aplikacijom.

Druga napomena odnosi se na podizanje gotovine na bankomatima u inozemstvu. Iznos naknade za podizanje gotovine karticama OTP banke d. d. na bankomatima u inozemstvu ovisi o vrsti kartice. Najčešće korištene kartice za podizanje gotovine na bankomatima jesu debitne kartice (Visa Electron i Mastercard debitna) koje dobivate besplatno otvaranjem studentskoga tekućeg računa. Naknada za podizanje gotovine debitnim karticama u inozemstvu iznosi 2% od vrijednosti ukupnog podignutog iznosa gotovine, najmanje 25 kuna ili protuvrijednost u drugoj valuti.

Dodatna pogodnost za korisnike Mastercard debitne kartice jest manja naknada na bankomatima članica OTP grupe u inozemstvu koja iznosi 7,50 kuna po transakciji ili protuvrijednost u drugoj valuti. Detaljne informacije o naknadama za podizanje gotovine na bankomatima dostupne su ovdje.

Ako imate još neko brzopotezno pitanje za OTP virtualnog savjetnika – pišite, odgovori stižu čim prije!

FOTO: PIXABAY