LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bitno je sve dobro isplanirati

Kako uštedjeti na ljetovanju?

Donosimo vam nekoliko savjeta kako uštedjeti dok ste na godišnjem odmoru.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako uštedjeti dok ste na godišnjem odmoru.

Godišnji odmori su pred nama, a za mnoge to znači i odlazak na ljetovanje. Iako je to, generalno, vrijeme kada svi trošimo malo više nego uobičajeno, ponekad valja promisliti prije no što se odlučimo razbacivati s novcima.

Kako se s ljetovanja ne biste vratili bez kune u džepu, donosimo vam nekoliko savjeta kako da uštedite dok ste na ljetovanju.

1. KAVA JE JEDNAKO DOBRA I NA MANJE ATRAKTIVNOJ LOKACIJI

Iako je ispijanje kave na rivi ili na plaži tik uz more izrazito privlačno, ono je i veoma skupo. Kako biste uštedjeli koju kunu, zavucite se u sporedne uličice gdje ćete zasigurno pronaći slatki kafić u kojem vas kava neće preskupo koštati, a bit će jednako fina.

2. PRIPREMITE HRANU ZA PLAŽU

Slasne krafne, kuhani ili pečeni kukuruz, voće ili pak pizza - na plaži je sve duplo skuplje. Ne budite lijeni i doma pripremite voćnu salatu, sendvič ili makar kupite grickalice i ponesite si na plažu. Tako ćete biti siti, a imat ćete više novaca za druge aktivnosti poput vodenih sportova ili slično.

3. ODLAZAK U RESTORANE

Kao i kod biranja kafića, slična je situacija s restoranima. Dajte si vremena i truda i istražite ponudu i usporedite cijene, nemojte sjesti u prvi restoran na koji naiđete. Odmaknite se od glavne šetnice i zasigurno ćete pronaći povoljniju opciju. A ako ste student i ljetujete u gradu u kojem postoji menza, iskoristite tu mogućnost i isprobajte što se nudi u menzama na obali.

4. NE IZNAJMLJUJTE SUNCOBRANE I LEŽALJKE NA PLAŽI

Birajte plaže s prirodnim zelenilom i hladom u koji se možete sakriti od nesnosnih vrućina ili ponesite vlastiti suncobran i ležaljku. Cijene iznajmljivanja su basoslovne i za time posegnite isključivo u nuždi.

5. RAZGLEDNICA  UMJESTO SKUPIH SUVENIRA

Ako silno želite pokloniti svojim bližnjima nešto s putovanja, birajte razglednice. Možete ih ispuniti i poslati ili pak samo donijeti. U svakom slučaju, proći ćete jeftinije nego da svima kupujete skupe suvenire.
FOTO: PIXABAY.COM