LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP Virtualni savjetnik

Kako u 2023. suvereno vladati financijama?

Na izmaku još jedne godine, donosimo vam savjete kako u 2023. još bolje upravljati financijama i štednjom!

Na izmaku još jedne godine, donosimo vam savjete kako u 2023. još bolje upravljati financijama i štednjom!

Sudeći prema količini pitanja koja su stigla u sandučić Virtualnog savjetnika OTP banke, mnogi su od vas odlučili u 2023. godini pametnije upravljati financijama. Pozdravljamo i podržavamo tu odluku, a u nastavku donosimo odgovore na najzanimljivija pitanja koja će vam pomoći u naumu da planiranim pristupom izbjegnete afinancijske poteškoće.

Alati koji vam mogu pomoći u upravljanju budžetom svakako su mobilno i internetsko bankarstvo. U sklopu besplatnog paketa OTP e-Indeks dobivate navedene usluge, ali i brojne druge, poput plaćanja mobilnim bankarstvom prema svim računima unutar i izvan OTP banke bez naknade, eksterne uplate na račune bez naplate naknade te podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka jednom mjesečno bez naplate naknade. Paket možete jednostavno ugovoriti u samo 15 minuta u potpunosti online, bez odlaska u poslovnicu. Više informacija o paketu OTP e-Indeks pronađite ovdje.

Jako dobra stvar za kontroliranje troškova je i korištenje prepaid kartice. Prepaid kartica povezana je s posebnim računom koji je odvojen od tekućeg računa, što znači da za korištenje prepaid kartice sredstva trebate prebaciti na prepaid račun. Drugim riječima, svojom prepaid karticom možete potrošiti samo onoliko sredstava koliko imate na prepaid računu. OTP banka d.d. u svojoj ponudi ima Visa web prepaid karticu (besplatna je unutar OTP e-Indeks paketa!) koju možeš koristiti za online kupovinu, kao i za plaćanje na svim prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu koja imaju istaknute Visa oznake.

Druga je opcija kontrole troškova štednja. Svaki, pa i najmanji iznos koji možete izdvojiti na mjesečnoj razini dobar je početak za štednju! Ako ste završili ili završavate fakultet i uskoro počinjete raditi na prvom radnom mjestu, razmislite o tome da dio plaće uložite u štednju. Imate mogućnost ugovaranja različitih modela štednje s kojima se mogu iskoristiti konkurentne kamatne stope i sigurni uvjeti štednji.

Također, postoji i mogućnost ulaganja u investicijske fondove OTP Investa. Za početak, više informacija o štednjama možete pronaći ovdje, a osnovne informacije o investicijskim fondovima i mogućnostima ulaganja pronađite u Maloj školi investiranja ovdje. Ako ste baš zagrizli za investicijske fondove i pitate se kako i gdje ulagati, zahtjeve za izdavanje i otkup udjela u fondovima OTP Investa možete podnijeti u poslovnicama banke, ali i online, putem Internet bankarstva na brz, jednostavan i siguran način te bez potrebe dolaska u poslovnicu, a stanja svojih udjela možete pratiti bilo kad i bilo gdje kroz aplikaciju mobilnog bankarstva.

Za one koji su već sve istražili o investiranju i žele se okušati na burzi, putem Tima za brokersko poslovanje, OTP banka d.d. pruža uslugu posredovanja u trgovini financijskim instrumentima na domaćoj, ali i na stranim burzama. Trgovanje na domaćoj, Zagrebačkoj burzi, moguće je i preko aplikacije OTP e-trader, dok je za strane burze potreban kontakt s brokerima.

Bez obzira na metodu štednje koju izaberete, želimo vam sretnu, uspješnu i financijski bezbrižnu 2023. godinu. Virtualni savjetnik i dalje ostaje na raspolaganju za sva vaša pitanja!

 

FOTO: PEXELS