LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni savjetnik OTP banke

Kako banke pomažu studentima financirati studij?

Iz sandučića virtualnog savjetnika OTP banke izdvojili smo nekoliko čestih i zanimljivih pitanja vezanih uz opcije financiranja troškova studiranja.

Iz sandučića virtualnog savjetnika OTP banke izdvojili smo nekoliko čestih i zanimljivih pitanja vezanih uz opcije financiranja troškova studiranja.

Veliki broj studenata nađe se za vrijeme fakulteta u situaciji da treba financijsku potporu, bilo za plaćanje akademske godine, bilo za nabavu laptopa ili druge potrebne opreme. Iz sandučića virtualnog savjetnika OTP banke izdvojili smo nekoliko čestih i zanimljivih pitanja koja su pristigla na tu temu.

Studenta diplomskog studija zanima može li zatražiti zajam ili kredit za kupnju laptopa i plaćanje iduće godine studija. U OTP banci su trenutno, unatoč tržišnim okolnostima uzrokovanim pandemijom COVID-19, dostupne ponude studentskih kredita.

Možda će vam pomoći informacija da OTP banka s pomoću raznih projekata pruža financijsku potporu studentima koji redovito studiraju. Već dugi niz godina provodi program Zeleno svjetlo za znanje kojim na razne načine nastoji mladim ljudima u različitim dijelovima Hrvatske osigurati bolje uvjete školovanja. Prije deset godina pokrenut je projekt stipendiranja studenata slabijeg imovinskog stanja u suradnji s predstavnicima lokalne uprave i samouprave i OTP banka je za njega u tom razdoblju izdvojila više od šest milijuna kuna. Od akademske godine 2019/2020 stipendira i redovite studente s iznimnim sportskim postignućima, želeći tako poticati izvrsnost u sportu na hrvatskim sveučilištima i nagraditi mlade ljude koji uz akademsko obrazovanje ostvaruju i zapažene sportske rezultate.

Razmislite o karticama na rate kako biste lakše isfinancirali veće troškove. OTP banka za obročno plaćanje ima u ponudi razne vrste kreditnih kartica. Odaberite onu koja vam najviše odgovara ovdje. Također, u pripremi je izrada nove kreditne kartice s  dodatnim pogodnostima za vjerne klijente.

I imajte na umu nedozvoljeni minus. Kao korisnici kartice tekućeg računa možete ući u nedozvoljeno prekoračenje, nakon čega se blokira debitna kartica (što, nadamo se, želite izbjeći).

Ako imate još bilo kakvo pitanje, virtualni savjetnik OTP banke stoji vam na raspolaganju. Na stranici potražite odgovore na pitanja koja su dosad postavljali vaši kolege studenti.
 

FOTO: PIXABAY/STEVEPB