LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POREZNA UPRAVA POJASNILA

Još niste dobili povrat poreza? Evo zašto

Po kojim kriterijima se vraća porez?

Po kojim kriterijima se vraća porez?

Iz Porezne uprave objasnili su kriterije po kojima vrše povrat poreza, a ni abecedni redoslijed, ni grupacija po tvrtki, a ni datum rođenja nemaju veze s tim.

Za RTL.hr su rekli kako su do 13. svibnja poreznim obveznicima otpremili 298 095 rješenja o utvrđenoj razlici za povrat, odnosno razlici za uplatu poreza i prireza porezu na dohodak.
– Kriteriji izdvajanja rješenja o godišnjem obračunu poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak s iskazanom razlikom za povrat/uplatu za otpremu poreznim obveznicima su sljedeći: unutar jednog područnog ureda Porezne uprave dohvaćaju se po veličini brojčane oznake nadležnih ispostava, unutar ispostave OIB-ovi po veličini od najmanjeg i temeljem izvršene optimalizacije iskorištenosti strojeva za printanje i kuvertiranje printaju se određene količine rješenja. Tjednom obradom izdvajanja i otpremom rješenja obuhvaćeni su svi područni uredi. – pojasnili su.
Proces izvršavanja povrata poreza započeo je 2. svibnja 2022., a porez će se vratiti svim onima koji ispunjavanju uvjete za to.

Od 16. do 20. svibnja 2022. godine biti otpremljeno 192 407 rješenja, a u razdoblju od 23. do 27. svibnja 2022. godine 155 627 rješenja čime će većini poreznih obveznika biti izvršena dostava rješenja. Većina povrata trebala bi se izvršiti do kraja svibnja.
FOTO: PIXABAY