LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP Virtualni savjetnik

Izbjegni stres oko financija za vrijeme blagdana

Ako planirate na doček u inozemstvo ili već sad kujete planove za aktivnosti u idućoj godini, dobro će vam doći pročitati savjete koje izdvajamo u nastavku. Ma u biti, dobro će vam doći svakako da ne potrošite više nego što ste planirali, bez obzira na to gdje se nalazite.

Ako planirate na doček u inozemstvo ili već sad kujete planove za aktivnosti u idućoj godini, dobro će vam doći pročitati savjete koje izdvajamo u nastavku. Ma u biti, dobro će vam doći svakako da ne potrošite više nego što ste planirali, bez obzira na to gdje se nalazite.

Pred nama su blagdanski dani, vrijeme kad kombiniramo i kalkuliramo oko kupnje darova, proslava i dočeka Nove godine. Primijeti se to i na pitanjima u sandučiću OTP Virtualnog savjetnika. Ako kupujete poklone u zadnji čas, planirate negdje u inozemstvo ili već sad kujete planove za aktivnosti u idućoj godini, dobro će vam doći pročitati neke od odgovora koje izdvajamo u nastavku. Ma u biti, dobro će vam doći svakako da ne potrošite više nego što ste planirali, bez obzira na to gdje se nalazite.

Troškove vrlo jednostavno možete kontrolirati, a i biti sigurni oko plaćanja, ako prepaid karticu povežete s Revolut računom! Idealna kartica za povezivanje s Revolut aplikacijom jest Visa web prepaid kartica koju dobivate bez upisnine i članarine u sklopu studentskog paketa OTP Indeks ili OTP e-Indeks. Za više informacija posjeti naš web ili najbližu poslovnicu OTP banke d.d.
 

Plan B


Ako se nađete u situaciji da morate otići u minus na studentskom računu, dobro je znati da dozvoljeno prekoračenje ovisi o visini redovnih primanja i drugim kriterijima koje je potrebno provjeriti prilikom odobravanja. Studenti mogu imati odobreno prekoračenje na temelju redovnog priljeva po tekućem računu ili ugovaranjem trajnog naloga s računa s redovnim priljevom.

Prekoračenje na temelju trajnog naloga može se odobriti u iznosu od 65 do 200 eura. Za više informacija posjetite najbližu poslovnicu ili nazovite Kontakt centar OTP banke d.d. na besplatni broj 0800 21 00 21 Napominjemo da ulaskom u nedozvoljeno prekoračenje raspoloživo stanje po računu postaje nula i samim time se kartica ne može koristiti.

Možda vam u ovim danima život olakša kreditna kartica, tj. plaćanje na rate. Uvjet za izradu kreditne kartice su stalna primanja. Za obročno plaćanje u ponudi imamo razne vrste kreditnih kartica, a sve o njima možete pronaći ovdje. Kao student, u OTP banci d.d. možete otvoriti i devizni račun. Ugovaranjem besplatnog OTP Indeks paketa dobivate besplatno otvaranje i vođenje studentskog tekućeg, žiro i deviznog računa uz brojne druge usluge.
 

Izvanredni studenti i studentski paket


Žiro račun je transakcijski račun namijenjen uplatama na osnovi privremenog rada (studentski ugovori, stipendije, dopunski rad, rad po ugovoru o djelu,…) kao i ostalih stalnih priljeva. Tekući račun namijenjen je redovnim primanjima, kao što su mjesečna plaća ili mirovina. I jedna važna napomena - izvanredni studenti također imaju pravo na ugovaranje studentskog paketa i korištenje svih njegovih benefita. Za samo 15 minuta možete jednostavno online ugovoriti besplatni studentski paket OTP e-Indeks. Potrebno je samo pripremiti osobnu iskaznicu i potvrdu o studiranju, koju možete preuzeti sa sustava e-Građani.

P.S. Za uplate iz inozemstva kojima će vas možda pogurati bliža ili daljnja rodbina, niste obavezni platiti banci naknadu za porez! Ostala pitanja u pogledu primitka iz inozemstva, a na temu poreza, u domeni su porezne uprave gdje možete dobiti dodatne informacije.

Neka su vam mirni i radosni ovi dani. Ako se pojavi bilo kakva financijska zavrzlama ili nedoumica, pišite OTP Virtualnom savjetniku.

FOTO: PEXELS