LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni prijevoz

I ove godine županija studentima osigurava besplatne karte za vlak

Vukovarsko-srijemska županija redovnim će studentima tijekom ove kalendarske godine ponovno financirati troškove prijevoza vlakom, kako pojedinačne tako i mjesečne karte.

Vukovarsko-srijemska županija redovnim će studentima tijekom ove kalendarske godine ponovno financirati troškove prijevoza vlakom, kako pojedinačne tako i mjesečne karte.

Studenti iz Vukovarsko-srijemske županije ponovno će moći podnijeti zahtjev za sufinancirani prijevoz vlakovima Hrvatskih željeznica od mjesta prebivališta do mjesta studiranja i obrnuto ako imaju prebivalište ondje. Međutim, procedura ostvarivanja prava nešto je drugačija nego prethodnih godina.

Subvencije se ostvaraju za mjesečne i pojedinačne karte prema sljedećim kriterijima:
  • redovni studenti koji studiraju u Osijeku i Slavonskom Brodu imaju pravo na 4 besplatne povratne karte tijekom kalendarskog mjeseca
  • redovni studenti koji studiraju u ostalim mjestima (Zagrebu, Rijeci, Splitu i drugim mjestima) imaju pravo na 2 besplatne povratne karte tijekom kalendarskog mjeseca
  • redovni studenti koji studiraju na području Vukovarsko-srijemske županije imaju pravo na besplatnu mjesečnu kartu.
Mjesečne karte moći će se kupiti samo na putničkim blagajnama kolodvora Vinkovci, a pojedinačne prijevozne karte na putničkim blagajnama i u vlaku. Oni koji žele ostvariti pravo sufinanciranja prijevoza trebaju izraditi pametnu karticu HŽPP-a ako to već nisu učinili. Također, trebaju kupiti potreban profil za studente Vukovarsko-srijemske županije po cijeni od 50 kn, koju plaćaju sami, koji vrijedi za kalendarsku 2021. godinu i koji će moći izraditi isključivo na vinkovačkom kolodvoru uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o redovnom studiranju. Važno je napomenuti da će oni bilježiti sva njihova sufinancirana putovanja, pa će eventualna zloupotreba značiti gubitak prava.

Prema informacijama objavljenima na službenoj stranici Vukovarsko-srijemske županije sufinanciranje prijevoza trajat će do 31. prosinca 2021. godine. Više informacija možete pronaći na poveznici.
FOTO: STUDENTSKI.HR