LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Harvard

Hrvatski studenti s poznatog svjetskog Sveučilišta imaju priliku konkurirati za stipendiju

Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskom jeziku, dostavljaju se na hrvatskom jeziku na adresu - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (Trg N. Š. Zrinskog 11, PP 139/2, Zagreb).

Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskom jeziku, dostavljaju se na hrvatskom jeziku na adresu - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (Trg N. Š. Zrinskog 11, PP 139/2, Zagreb).

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) ovlaštena je institucija za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda Zlatko i Joyce Baloković Scholarship.

Stipendija se dodjeljuje studentima iz Republike Hrvatske koji studiraju na bilo kojem odjelu Sveučilišta Harvard. Nakon stavljenog prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležni organ, a to je Sveučilišta Harvard, potvrđuje kandidate, dozvoljava upis i određuje iznos stipendije.

Natječaj je otvoren do 17. veljače, molba se predaje Upravi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a ista mora sadržavati sljedeće:

  • potvrdu (dokaz) o prijavi za upis na Sveučilište Harvard u akademskoj godini 2023./2024. (ime škole i programa na koji se kandidat/kinja prijavio/la)
  • životopis
  • diplomu o završenom visokoškolskom studiju. Iznimno će se uzimati u obzir kandidati koji su u mogućnosti dostaviti dokaz da će diplomski studij završiti do lipnja 2023. godine
  • preporuke dvoje sveučilišnih profesora
  • motivacijsko pismo
  • potvrdu o poznavanju engleskoga jezika (TOEFL, IELTS ili druge)

Ako je kandidat već upisan na Sveučilište Harvard (traži stipendiju za drugu godinu školovanja), molimo priložiti dokaz o završenoj prvoj godini studija. Za dodjelu stipendije mogu se javiti i kandidati koji su već upisani na Sveučilište Harvard, ali su odgodili početak studiranja za godinu dana - stoji na stranici HAZU-a.

Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskom jeziku, dostavljaju se na hrvatskom jeziku na adresu - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (Trg N. Š. Zrinskog 11, PP 139/2, Zagreb). Dokumenti se šalju u papirnatom i elektroničkom obliku, uz napomenu - za Balokovićevu stipendiju. Molbe treba dostaviti na sljedeću e-mail adresu: sivcic@hazu.hr
FOTO: UNSPLASH