LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dodjela stipendija

Grad Pula objavio natječaj za stipendije uz poboljšane uvjete stipendiranja

Studenti koji studiraju na programima za deficitarna zanimanja, a dodatni bodovi mogu se dobiti za volontiranje, sudjelovanje u razmjeni...

Studenti koji studiraju na programima za deficitarna zanimanja, a dodatni bodovi mogu se dobiti za volontiranje, sudjelovanje u razmjeni...

Grad Pula objavio je novi natječaj za dodjelu gradskih stipendija za akademsku godinu 2021/2022, a otvoren je do 24. studenog. Prijaviti se mogu redovni studenti s prebivalištem na području Pule.

Zahtjev mogu podnijeti studenti prve godine koji su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek od najmanje 4,5, odnosno 4,0 ako su upisali studij deficitarnog zanimanja. Studenti viših godina moraju imati prosjek od najmanje 4,0, odnosno 3,5, ako studiraju na programu za deficitarno zanimanje.

Zanimanja koja su definirana kao deficitarna su: doktor medicine (sveučilišni studij medicine), magistar edukacije informatike (sveučilišni studij informatike ― nastavnički smjer), magistar edukacije matematike (sveučilišni studij matematike ― nastavnički smjer), magistar edukacije geografije (sveučilišni studij geografije ― nastavnički smjer), magistar edukacije fizike (sveučilišni studij fizike ― nastavnički smjer), magistar edukacije kemije (sveučilišni studij kemije ― nastavnički smjer), magistar ing. građevine (sveučilišni studij građevine), magistar edukacije njemačkog jezika i književnosti (sveučilišni studij njemačkog jezika i književnosti ― nastavnički smjer), magistar edukacijske rehabilitacije (rehabilitacijsko-edukacijski fakultet), magistar edukacije biologije (sveučilišni studije biologije ― nastavnički smjer), magistar socijalnog rada i magistar socijalne politike (sveučilišni studij socijalnog rada), magistar logopedije (rehabilitacijsko-edukacijski fakultet), doktor dentalne medicine (sveučilišni studij dentalne medicine), magistar farmacije (sveučilišni studij farmacije), prvostupnik sestrinstva (stručni studij sestrinstva) i prvostupnik primaljstva (stručni studij primaljstva).

Studenti koji su položili sve ispite iz prethodne godine dobit će dodatna tri boda, kao i studenti s invaliditetom. Dva boda dobit će studenti koji su volontirali u ustanovama ili udrugama civilnog društva grada Pule najmanje 30 sati, ako su prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro ― uz potvrdu o volontiranju ili presliku volonterske knjižice. Studenti koji su vodili europske projekte u prethodnoj akademskoj godini ili sudjelovali u programu mobilnosti također će dobiti dva boda.

Zahtjev, zajedno s popratnom dokumentacijom, potrebno je dostaviti poštom na adresu Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade (Pula, Sergijevaca 2), neposredno predajom u Pisarnici Grada (Stara Tržnica 1, 52100 Pula) ili na e-mail pisarnica@pula.hr. Prijedlog liste bit će objavljen 14. prosinca na službenim stranicama Grada Pule te na Oglasnoj ploči Pisarnice Grada Pule, a cjeloviti tekst natječaja možete pronaći na linku.
FOTO: UNSPLASH