LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stipendije i studentima iz EU

Grad Makarska dijeli studentske stipendije uz niz noviteta

Iznos stipendija kreće se u rasponu od 1000 do 2000 kuna, ali u svemu postoji jedna bitna stavka koja se možda i neće svidjeti potencijalnim stipendistima.

Iznos stipendija kreće se u rasponu od 1000 do 2000 kuna, ali u svemu postoji jedna bitna stavka koja se možda i neće svidjeti potencijalnim stipendistima.

Nešto kasnije od ostatka gradova na prostoru Republike Hrvatske, vlasti u Makarskoj su raspisale Natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Ukupno se dodjeljuje 34 stipendije u pet različitih kategorija.

Uz prošlogodišnje stipendije uspješnom studentu, studentu koji se školuje za deficitarna zanimanja, stipendije iz područja socijalne skrbi, stipendije studentu umjetničkog sveučilišnog studija, od ove se godine uvodi i stipendija koja nosi naziv - posebni značaj za Grad Makarsku.

Kako stoji na stranicama Grada, ključne novine su da se od ove godine na natječaj imaju pravo javiti i studenti koji studiraju u Europskoj uniji te oni koji pohađanje studije na području Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država. Također, važnije novine u novom pravilniku kazuju da pravo na socijalnu stipendiju sada mogu ostvariti i osobe s invaliditetom koje nužno ne moraju biti slabijeg imovinskog statusa, a dodatno se boduje i volonterski rad.

Iznos stipendija kreće se u rasponu od 1000 do 2000 kuna, ali u svemu postoji jedna bitna stavka. Naime, prema novom pravilniku, svi studenti koji su zaprimali gradsku stipendiju trebali bi se po završetku studija prijaviti na Zavod za zapošljavanje i u razdoblju od 6 mjeseci slati prijave na sve natječaje u kojima se traži njihova stručna sprema. Ako pronađu zaposlenje, imaju obvezu na području grada Makarske raditi u stečenom zvanju jednako dugo koliko su primali stipendiju Grada Makarske. Ako se ne uspiju zaposliti na području grada Makarske u roku od 6 mjeseci, njihova obveza prestaje. 

Detaljniji opis Natječaja, kao i obrazac za prijavu, potražite ovdje. 

 
FOTO: PIXABAY