LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni savjetnik OTP banke d.d.

Dobro je znati uoči početka akademske godine...

Bez obzira na to jeste li prva ili neka druga godina faksa – Virtualni savjetnik OTP banke d.d. je tu da vam razriješi sve financijske dubioze. A evo što vas je mučilo proteklih tjedana...

Bez obzira na to jeste li prva ili neka druga godina faksa – Virtualni savjetnik OTP banke d.d. je tu da vam razriješi sve financijske dubioze. A evo što vas je mučilo proteklih tjedana...

Skori početak nove akademske godine odlična je prilika da se prisjetite ili informirate o financijskim pojmovima, opcijama i dubiozama. Ili, da preciziramo – o studentskim minusima, kreditima, vrstama kartica i sličnim temama oko kojih uvijek postoje dodatna pitanja. Upravo je zato tu Virtualni savjetnik OTP banke d.d. kojem će se sigurno najviše veseliti brucoši. Bez obzira na to jeste li prva ili neka druga godina – Virtualni savjetnik OTP banke d.d. tu je za sva vaša pitanja. U nastavku donosimo odgovore na ona pristigla zadnjih tjedana.

Kartice naše drage

Mnogi od vas ne znaju koja je razlika između obične i prepaid kartice. Obične, odnosno debitne kartice potrebne su za rad sa žiro i tekućim računima i služe kao zamjena za gotovinu, što znači da se tijekom plaćanja debitnom karticom vaš račun tereti odmah. Prepaid kartice povezane su s posebnim računom koji je odvojen od tekućeg računa, što znači da za korištenje prepaid kartica sredstva trebate prebaciti na prepaid račun. Upravo zbog navedenog prepaid modela, uz koji možete potrošiti samo onoliko sredstava koliko imate na prepaid računu, prepaid kartice idealne su za:

  • internet kupovinu jer se potencijalni rizik od zlouporabe drastično smanjuje
  • putovanja, izlaske i sve situacije u kojima je rizik od zlouporabe, gubitka ili krađe veći nego obično,
  • roditelje koji žele financijski podržati svoju djecu, učenike ili studente.

Također, kartice su vam potrebne za podizanje gotovine na bankomatima jer OTP banka d.d. trenutno nema opciju podizanja gotovine na bankomatu bez kartice. Ali, u tijeku je uvođenje m-cash usluge! Dok vas ne obavijestimo o tome, u OTP banci d.d. postoje brojne online usluge uz koje je poslovanje s bankom brže i jednostavnije.

Prekoračenja, minusi i krediti

Najčešće studente muče upravo ove teme. Ne sjedne stipendija, kasni plaća, treba vam novac i sigurnost da nećete biti gladni dok čekate. Prekoračenje, tj. minus na računu možete aktivirati ako imate redovni priljev po tekućem računu ili ako ugovorite trajni nalog s računa s redovnim priljevom. Dozvoljeno prekoračenje studentima s redovnim priljevom odobrava se prema visini redovnog priljeva u iznosu od 500 do 40 000 kuna. Prekoračenje na temelju trajnog naloga može se odobriti u iznosu od 500 kn do 1500 kn, a odobrava se automatski nakon izvršenja prvog studentskog trajnog naloga. Ista procedura vrijedi i za sve studente koji imaju OTP Indeks paket.

P. S. Korištenje studentskog tekućeg računa moguće je do navršene 26. godine života. Nakon navršene 26. godine OTP banka d.d. obavještava klijenta o isteku prava na korištenje studentskog tekućeg računa, a pravo na daljnje korištenje može se ostvariti predočenjem novog uvjerenja o upisanoj školskoj godini ili indeksa.

Što se tiče podizanja kredita, kreditna sposobnost za ugovaranje gotovinskog kredita utvrđuje se individualno, sukladno aktima banke. Za više informacija o gotovinskim kreditima možete online ugovoriti sastanak u poslovnici.  

Ako pak među vama ima onih koji bi htjeli otvoriti štednju, znajte da je velika prednost Oročene štednje OTP banke d.d.  unaprijed poznat i siguran iznos kamate na kraju oročenja, neovisno o promjeni kamata na tržištu, kao i velik izbor roka oročenja, od mjesec dana do 60 mjeseci.

A kao i uvijek, za sva pitanja na koja niste našli odgovor na stranici Virtualnog savjetnika OTP banke d.d. – pišite, pitajte i čujemo se uskoro s novim odgovorima.
 

FOTO: PIXABAY