LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dnevna doza inspiracije

Bojite se ostvariti svoje snove?

Kako realizirati one prave, velike životne želje i pozive koje ponekad, zbog straha, pokušavate sakriti i od samih sebe?

Kako realizirati one prave, velike životne želje i pozive koje ponekad, zbog straha, pokušavate sakriti i od samih sebe?

Sigurno ste tisuću puta čuli izreku Usudite se sanjati velike snove. i mislite si kakva glupost, lako je reći, ali kako zaista to i napraviti. Kako realizirati one prave, velike, životne želje i pozive koje ponekad pokušavate sakriti i sami od sebe? Dok ovo čitate sigurno znate koju želju želite ostvariti, ali uz želju, u glavi se pojave i strahovi.

Lako je nabrojati tisuću razloga i prepreka koje su naizgled nepremostive, tisuću isprika zašto nećemo ni pokušati ostvariti (se). Možda je problem novac, strah od podizanja kredita? Možda već sad znate da ste na krivom faksu, da se ne želite baviti poslom za koji se obrazujete? Možda sanjate o glazbenoj karijeri? Ali što će na to reći roditelji i društvo? Možda je vaš san ići na doškolovanje i edukaciju na neko top svjetsko sveučilište? Ali tko će to platiti? Možda se želite profesionalno baviti sportom? Možda se želite vratiti u svoj kraj, baviti se poljoprivredom ili turizmom?

Bez obzira na silna ova možda stvari u životu su vrlo jednostavne i svedu se na – Ili jesi ili nisi. Budite. Krenite. Ne živite život tako da gledate a svi moji tako i svi oko mene tako. Preuzmite odgovornost.

Promijenite struku, spremite se i aplicirajte na drugi fakultet ili zanimanje. Pokrenite svoj posao, danas to i nije tako komplicirano, a na početku možete dobiti i super poticaje za mlade. Ništa na svijetu te ne veseli kao fotografiranje? Upiši tečaj fotografije, kupi pravi fotoaparat, makar na kredit i kreni brusiti svoj talent. Kupi i bolji laptop ako ti se trenutni ruši s dva otvorena taba, a ti želiš raditi, crtati, dizajnirati ili nešto treće na njemu.

I digni sidro i idi raditi van ako želiš vidjeti svijeta, upoznati nove ljude i kulture. Snaći ćeš se, stvari će se posložiti, nekad i puno lakše i bolje nego očekujete. A realno, kući se uvijek možete vratiti. Pa čak ako je tvoja najveća želja otići na Sjeverni pol i maziti pingvine, radi, štedi i skupi novac i idi. Poanta priče je – nemojte zanemarivati i potiskivati svoje želje i talente jer upravo su vam oni put prema sreći. Dajte si vremena, otkrijte ih i brusite, ali nemojte da zbog straha od realizacije sve ostane samo želja.

FOTO: UNSPLASH